Ingezonden persbericht


OBA Live is een dagelijkse talkshow over samenleving, religie, cultuur en politiek. Ook wordt er elke dag live-muziek ten gehore gebracht rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek).

Dinsdag 12 januari van 19.00-21.00 uur radio 5.
Presentatie: Abdellah Dami

De ingrijpende metamorfose van het Rotterdamse Wereldmuseum is eindelijk afgerond en onlangs heeft het monumentale pand haar deuren weer geopend. Onze hoofdgast directeur Stanley Bremer ziet het museum als cultureel warenhuis waarbij commercialisering en globalisering centraal staat. In OBA-live een gesprek met de directeur - die geen blad voor de mond neemt en vaak vloekt in de Nederlandse kunstkerk - over de koers van het museum en zijn ambities.

Verhalenvertelster en theaterregisseur Anne van Delft kiest in de Islamitische canon voor Zeven wijze prinsessen van W. Tarnowska. Dit boek is gebaseerd op het oud Perzische verhaal van Soefi-dichter Nizami.

In de Kwestie van de Week neemt arabist Jan Jaap de Ruiter een actuele kwestie over islam en moslims onder de loep.

De 15e editie van het internationale literatuurfestival Winternachten gaat op 14 januari van start. Tachtig internationale schrijvers, muzikanten en kunstenaars verkennen de grenzen van bestaande en nieuw te formuleren regels. Programma-coördinator Mathijs Deen licht het programma toe.

Marokkaanse kunstenaars krijgen te weinig airtime. Eenmaal in het nieuws, is de benadering vaak negatief. Toneelschrijver Emerald Beryl vindt dat ze beroepshalve in beeld moeten komen en meer gewaardeerd moeten worden om hun kunstuitingen.

Een jaar na Israëls militaire inval in de Gazastrook hielden meer dan duizend internationale manifestanten een vredesmars in Egypte. De manifestanten voor deze Gaza Freedom March werden echter geweigerd om naar Gaza te gaan. Ikram Jaballah, een van de deelnemers aan deze internationale solidariteitsactie, zal haar ervaringen vertellen in het Panelgesprek.

Live Muziek is er van Roder en Heather.
OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud op de website van obalive.

OBA Live is ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.




Ingezonden persbericht