Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 12 januari 2010

15 jaar Familiehuis MCA

Het Familiehuis MCA bestaat 15 jaar! Dat wordt bescheiden gevierd met de 45 vrijwilligers die er elke dag voor zorgen dat gasten en patiënten van het MCA low budget kunnen overnachten.

een warm, tijdelijk thuis
Familieleden en vrienden van mensen die zijn opgenomen in Medisch Centrum Alkmaar vinden in het Familiehuis al sinds 1995 een warm, tijdelijk 'thuis'. Een plek om even op adem te komen, terwijl ze toch dichtbij hun dierbare zijn. Ook patiënten zelf kunnen in het huis terecht.

15 jaar geleden
De Stichting Familiehuis MCA werd in november 1991 opgericht. Een groeiende stroom van acties kwam op gang vanuit zowel particuliere initiatieven als het bedrijfsleven. Hiermee werd geld ingezameld en kon het huis worden gerealiseerd. De Alkmaarse Stichting het Huis van Zessen wierp zich op om het pand te laten bouwen en ter beschikking te stellen aan de Stichting Familiehuis MCA. Op 12 januari 1995 ging het Familiehuis open. Sindsdien biedt het Familiehuis goede verblijfsmogelijkheden aan zowel partners, familieleden en vrienden van patiënten als patiënten zelf.

sponsering en donaties
Het Familiehuis is een zelfstandige instelling, zonder enige vorm van subsidie. De inzet van een groot aantal vrijwilligers en financiële bijdragen van bedrijfsvrienden, sponsors en donateurs maken het mogelijk dat het huis haar belangrijke taak kan vervullen en de verblijfskosten laag kunnen blijven (¤ 20,- per kamer per nacht).

meer info
Meer informatie over Familiehuis MCA kunt u vinden op deze website of de website van Het Familiehuis.