Ingezonden persbericht


Annexum plaatst nieuwe vastgoed-CV: Dutchveste Calandria CV

Met de plaatsing van een nieuwe vastgoed-CV speelt fondsenaanbieder Annexum in op de kansen die zijn ontstaan door de afwaarderingen in de vastgoedmarkt. Dit jaar verwacht Annexum nog meer nieuwe CV's te plaatsen. Dutchveste Calandria CV betreft een appartementsrecht van een object uit 2004 in Den Haag dat deel uitmaakt van een complex in het Laakkwartier. Het bruto vloeroppervlak bedraagt ca. 1.434 m2 en is langdurig verhuurd aan Stichting Symphony Gezondheidscentrum Calandria.

Het balanstotaal van Dutchveste Calandria CV bedraagt ¤ 3,6 miljoen, met een eigen vermogen van ¤ 1,4 miljoen. Dit eigen vermogen is bijeengebracht door tien participaties van elk ¤ 140.000,-. Voor deze CV is een vaste rente voor zeven jaar afgesproken, waardoor het renterisico voor deze periode is afgedekt.

Afwaardering leidt tot kansen
Huib Boissevain, directeur van Annexum: "Er doen zich aantrekkelijke beleggerskansen voor van kwalitatief vastgoed, ook in deze interessante sector van de zorg. Wij hebben al eerder aangegeven deze kansen actief op te zoeken en dit complex is zo'n kans. Onder meer omdat het gelegen is op een goede locatie, maar ook omdat het gaat om een langdurige en betrouwbare huurder: een gezondheidscentrum van een solide zorgpartij met onder meer huisartsen, een apotheek en fysiotherapeuten. Zo'n deal op de laatste dag van 2009 is een goede afsluiting van het jaar. We zijn ervan overtuigd dit jaar meer vastgoed-CV's succesvol te kunnen plaatsen."

Dutchveste Calandria C.V. aan de Verheeskade 509 in Den Haag

Rendementsverwachting
Volgens de prognose bedraagt het enkelvoudige exploitatieresultaat (voor belastingen) van Dutchveste Calandria CV gemiddeld 9,2% per jaar. Het rendement wordt twee keer per jaar uitgekeerd. Voor de CV is een vaste rente voor zeven jaar afgesproken, waardoor het renterisico voor deze periode is afgedekt.

Over Dutchveste Calandria CV
Dutchveste Calandria CV bestaat uit een appartementsrecht dat deel uitmaakt van een complex in Den Haag uit 2004. Dit appartementsrecht met een bruto vloeroppervlak van ca. 1.434 m2 is langdurig verhuurd aan Stichting Symphony Gezondheidscentrum Calandria. Dit zeer bereikbare complex ligt in de eerste ring rond het centrum in het Haagse stadsdeel Nieuw Laakhaven. Dutchveste Calandria CV wordt beheerd door Annexum, toonaangevend specialist in beleggingen voor de particuliere en institutionele markt. Annexum heeft in de afgelopen jaren meerdere vastgoedbeleggingen geplaatst, waaronder Casino Vastgoed Amsterdam CV, Vastgoed MECC CV, Saffierveste CV en The Globe Den Haag CV. Het totaal belegd vermogen van Annexum bedraagt circa ¤ 1,1 miljard. Annexum Beheer BV is geregistreerd bij de AFM op grond van de Wft. www.annexum.nl

Loop geen onnodig risico, lees de financiële bijsluiter. De prospectus is verkrijgbaar via (020) 572 01 01 of bovenstaande website. Het risico dat u uw inleg niet terugkrijgt zoals opgenomen in de financiële bijsluiter is groot. Dit risico kan hoger of lager worden afhankelijk van bijvoorbeeld uw beleggingskeuze. Bespreek uw risico met een adviseur.