Ingezonden persbericht


Online game winnaar ontvangt auto Volvo Ocean Race Game

Wormerveer, 12 januari 2010: UnitedGames reikte gisteren een splinternieuwe Volvo C30 uit aan Hugo Zwaal, de trotse winnaar van de Volvo Ocean Race Game. Hugo is hiermee de beste van meer dan 223.000 virtuele zeilers uit 178 landen. Ruim negen maanden lang hebben de spelers gelijktijdig met de echte Volvo Ocean Race online meegezeild met dezelfde weersomstandigheden.

De Volvo Ocean Race Game van UnitedGames is een online spel waarbij spelers, met een eigen virtuele Open70, meezeilen en racen in de Volvo Ocean Race. Zowel het parcours als de windomstandigheden zijn hetzelfde als in de echte race en maken dit spel tot een unieke ervaring. Gedurende de race hebben zich ruim 220.000 spelers aangemeld waardoor de game zich tot grootste online zeilcommunity ter wereld mag noemen.

Dat een Nederlander als winnaar gekroond wordt is een verrassing. Met name grote zeillanden als Frankrijk, Zweden, Spanje en Amerika waren ruim vertegenwoordigd in het spelersveld. Gisteren mocht Marijn Harinck, CEO van UnitedGames, hem de hoofdprijs uitreiken bij Volvo dealer Bluekens in Breda.

"Dat ik deze auto nu mag uitreiken is een uniek moment. Ik ben trots op het feit dat onze game het zo geweldig heeft gedaan en dat een Nederlander er met deze grote hoofdprijs vandoor gaat is natuurlijk geweldig voor ons. We hebben aangetoond dat een online spel daadwerkelijk enorme 'brand value' kan creëeren voor een merk als Volvo" aldus Marijn Harinck, CEO UnitedGames.

Trotse winnaar Hugo Zwaal is erg blij met zijn prijs: "Toen ik begon aan het spel had ik nooit gedacht dat ik nog zou kunnen winnen. Ik was wel erg fanatiek, ik heb veel korte nachten meegemaakt waarin ik soms meerdere keren op was om mijn zeilkoers aan te passen. Ik had dan mijn uitgedachte koers van tevoren opgeschreven, alarms gezet of mijn telefoon en mijn laptop op het nachtkastje, zodat ik precies op het juiste moment online was. Ik heb al eerder Volvo gereden en ik wilde dit graag weer gaan doen. Er eentje winnen is dan natuurlijk helemaal geweldig!"

Overigens is de gewonnen Volvo C30 is een uniek exemplaar. Als enige Volvo C30 ter wereld is deze uitgerust met Volvo Ocean Race logo's en in de originele Volvo Ocean Race blauwe kleur.

UnitedGames zal tijdens de volgende Volvo Ocean Race in 2011 wederom een virtueel startsein geven. Het grote succes bewees de behoefte bij de fans, en UnitedGames zal het spel flink verbeteren voor de volgende editie. De Volvo Ocean Race Game werd in november 2009 bekroond met een Dutch Game Award voor "Best Advergame". Meer informatie over de game is te vinden op www.volvooceanracegame.org of op www.unitedgames.com




Ingezonden persbericht