NOC*NSF


Arnhem, 12 januari 2010

Van der Klooster gekwalificeerd voor Paralympische Spelen

Nog 59 dagen tot Vancouver!

Zitskiër Kees-Jan van der Klooster heeft zich op het onderdeel reuzenslalom gekwalificeerd voor de Paralympische Winterspelen in Vancouver. NOC*NSF heeft de voordracht van de Nederlandse Ski Vereniging voor rechtstreekse kwalificatie van Van der Klooster gehonoreerd.

Kees-Jan van der Klooster (32) leverde zijn prestatie in december in het Oostenrijkse Pitztal. Tijdens Europa Cup-wedstrijden werd hij op het onderdeel reuzenslalom in twee wedstrijden vierde en vijfde. Daarmee voldeed hij aan de door NOC*NSF gestelde kwalificatie-eisen.

De in Vlissingen woonachtige Van der Klooster is de eerste Nederlander die zich heeft gekwalificeerd voor de Paralympische Winterspelen in Vancouver. Het Nederlands Paralympisch Team staat onder leiding van chef de mission André Cats. De Paralympische Winterspelen duren van 12 tot en met 21 maart. Het onderdeel alpine skiën wordt afgewerkt in Whistler.

Met de kwalificatie van Kees-Jan van der Klooster is Nederland weer vertegenwoordigd tijdens de Paralympische Winterspelen. In de periode 1994 tot en met 2002 was Nederland succesvol met langlaufster en biatleet Marjorie van de Bunt. In 2006 waren er geen Nederlandse Paralympische sporters actief in Turijn.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op www.nocnsf.nl en www.paralympisch.nl.
-----------------------

[



NOC*NSF