Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 12 januari 2010





Persbericht
Nieuwe cultuurcoach in gemeente De Wolden

Esther Halma (36) is per 1 december 2009 de nieuwe cultuureducatiecoach in gemeente De Wolden. De cultuureducatiecoach werkt vanuit een zogeheten combinatiefunctie. Dit betekent dat mevrouw Halma in dienst is van Biblionet Drenthe en vandaar uit in de werkvelden Cultuur en Onderwijs werkzaam is.

De cultuureducatiecoach is de spin in het web van het lokale cultuureducatienetwerk en coördineert de samenwerking met het onderwijs en de culturele partners in de gemeente.

Sociale samenhang staat hoog op de agenda van de huidige regering. Zowel school, sport en cultuur leveren een belangrijke bijdrage aan die sociale samenhang. Met ingang van 2008 heeft het kabinet besloten het beleid op terrein van brede scholen, sport en cultuur te bundelen en te intensiveren. Voor cultuur betekent dit onder andere een uitbreiding van het aantal brede scholen met cultuuraanbod. Maar ook het stimuleren van actieve kunstbeoefening en het bevorderen dat jonge mensen vertrouwd raken met een of meer kunst- en cultuurvormen.

Mevrouw Halma heeft in Leeuwarden communicatie gestudeerd en later als zijinstromer in het onderwijs gewerkt. Ze gaat een 'cultuurkaart' De Wolden ontwikkelen en de verschillende partijen ondersteunen bij professionalisering van het cultuureducatiebeleid. Ook gaat ze zich bezighouden met het opzetten en coördineren van een cultureel platform De Wolden.

Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen met gemeente@dewolden.nl.


///////////////////////////////////

Noot van de redactie:  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cluster communicatie, tel. (0528) 378241.



---- --