Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1 Herinrichting Heycopstraat
Vandaag heeft het college ingestemd met een herinrichting van de Heycopstraat in Dichterswijk. De kosten voor de herinrichting worden gedekt uit het Leefbaarheidsbudget. De herinrichting leidt tot een betere verkeersveiligheid in een straat waar veel auto's, vrachtauto's, fietsers, voetgangers en schoolkinderen passeren. Daarnaast leidt de herinrichting ook tot een betere bereikbaarheid van de aanliggende bedrijven. Na diverse signalen van aanwonenden, buurtbewoners en omliggende bedrijven wordt inrichting van de Heycopstraat gewijzigd. De straat vanaf de Croeselaan tot aan de Molenbeekstraat wordt duidelijker ingericht als een toegang tot een 30/km per uur gebied. Bewoners, belanghebbenden en de gemeente hebben samen nagedacht over het verbeteren van de verkeersveiligheid voor fietsers en schoolgaande kinderen. Daarnaast is ook gekeken naar voldoende manoeuvreerruimte voor de vrachtautos die naar diverse bedrijven in het gebied rijden. Tenslotte is ook rekening gehouden met de wens van bewoners voor meer groen in het gebied, met behoud van het huidige aantal parkeerplaatsen. In de nieuwe situatie wordt het trottoir en het fietspad langs de Croeselaan verhoogd doorgetrokken over de rijbaan van de Heycopstraat, zodat deze straat als een uitrit op de Croeselaan aansluit. Hierdoor wordt duidelijk dat je als je vanaf de Croeselaan de Heycopstraat in gaat, een 30/km per uur zone inrijdt. Door de troittoirs aan beide zijden te verbreden ontstaat een aantrekkelijke wandelroute. Aan de zuidzijde worden extra bomen gepland, afgewisseld met een in de wijk passende beukenhaag. De verbreding van de troittoirs, aangevuld met langsparkeerplaatsen, zorgen voor een snelheidsremmend effect. De straat blijft breed genoeg voor doorgaand vrachtverkeer. De aangepaste weg en het extra groen onderstrepen de woonfunctie van de Heycopstraat.

Bewoners en belanghebbenden worden via een wijkbericht geïnformeerd over de planning en uitvoering van de werkzaamheden.

Voor meer informatie: Annemieke Vermeulen, 030 - 286 11 55.


2. Nominaties Utrechtse Sportprijzen 2009 bekend Vorige week stuurden wij u het persbericht 'Nominaties Utrechtse Sportprijzen 2009 bekend'. Daarbij trof u tevens een bijlage aan met informatie over de genomineerden. In een van deze teksten - Categorie Sportcoach van het jaar 2009 - bleek een onjuistheid te staan. Hierbij treft u de juiste tekst aan. Graag de vorige versie verwijderen.

Boudewijn van Opstal (Roeien)
Boudewijn coacht al elf jaar bij Orca en heeft hiermee aan de wieg gestaan van de roeicarrière van onder andere Annique Priesterbach (WK onder 23, 2009), Claudia Belderbos (Brons op WK 2009) en Charlotte Huber (WK onder 23, 2009). Met zijn inzet voor roeien brengt hij zowel het roeien in Nederland als het roeien bij Orca naar grotere hoogtes. Het bijzondere is dat Boudewijn altijd voor zijn roeiers klaar staat en dat niets hem onmogelijk lijkt. Dit jaar heeft Boudewijn bij Orca een nieuw en ambitieus traject voor de eerstejaars wedstrijd achten gelanceerd dat nu al zijn vruchten afwerpt. Hiermee toont Boudewijn dat hij buiten bestaande kaders kan denken en niet alleen de damesselectie ondersteunt, maar Orca als geheel. Het is bijzonder dat iemand zoveel van zijn tijd in passie- en succesvol coachen en organiseren steekt als Boudewijn.




Gemeente Utrecht