Exposanten denken 'out of the box' !

12/01/2010 16:49

VPR Consult

De laatste rechte lijn naar het 32ste Internationaal Vakantiesalon van Antwerpen.

Met meer dan 600 exposanten blijft ook deze 32ste editie van het Internationaal Vakantiesalon van Antwerpen een absolute must voor de vakantieganger op zoek naar zijn ideale vakantie. En dat is - zo kon de voorbije jaren worden vastgesteld - steeds vaker een formule weg van het standaardwerk. Het Vakantiesalon van Antwerpen zou het Vakantiesalon van Antwerpen niet zijn, mocht het aanbod tijdens de komende zesdaagse daar niet op inspelen.

Cyprus: een dynamisch gastland

Zon en zee, een prachtige natuur, eten en drinken en een eeuwenoude historisch-culturele rijkdom. Dat is gastland Cyprus ten voeten uit. Maar daar blijft het niet bij. Het gastvrije Cyprus levert elk jaar extra inspanningen om zijn gasten te verwennen. Dat is dit jaar niet anders. Op unieke evenementen het hele jaar door ontdekt de toerist het echte Cyprus. Kom dus langs op de stand en krijg er al een voorsmaakje van het Cypriotische Carnaval en de typische vieringen en traditionele spelen ter gelegenheid van het Grieks-orthodoxe Pasen. Daarnaast zijn ook het Wijnfestival in Limassol en het Anthestiria-bloemenfestival zeker de moeite waard.

Exposanten: bij de tijd

Natuurlijk blijft het Vakantiesalon van Antwerpen trouw aan zijn filosofie; een goede beurs biedt voor elk wat wils. Voor jong en oud(er), voor gezinnen en jongeren, en altijd voor ieder budget. Een gevarieerd programma, met aandacht voor de vertrouwde formules én voor de meest recente trends in het vakantielandschap, vertaalt dat beleid perfect.

Dat geldt trouwens eveneens voor de exposanten die vaak inventief en verrassend uit de hoek komen. We halen slechts enkele voorbeelden uit het aanbod van dit jaar aan.

Recent is er een stijgende vraag naar professionele begeleiding en organisatie van korte trips naar belangrijke sportevenementen. Dit is een mooi, specifiek voorbeeld van de meer algemene actuele trend van zorgeloos kunnen vertrekken op een volledig verzorgde reis of uitstap. Reisorganisator Travel2Sports heeft die trend goed opgepikt en zorgt ervoor dat sportliefhebbers wereldwijd hun favoriete teams en atleten aan het werk kunnen zien, zonder dat ze zich hoeven te bekommeren om de praktische beslommeringen. Van het tennis op Wimbledon en het WK voetbal in Zuid-Afrika tot de NBA play-offs in de VS en het WK 2010 cyclocross in het Tsjechische Tabor, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

De toekomst is 'groen', ook in de toeristische sector waar duurzame vakanties in opmars zijn. Mooi voorbeeld van een exposant die de energie van de zon koppelt aan geslaagde zeilvakanties is Solar-Sailing. In samenwerking met partner Waterfront Jachtcharter verhuurt dit bedrijf zeiljachten met zonnepanelen. Maar ook voor mobilhomes, caravans en buitenverblijven biedt Solar-Sailing zonnepanelen voor 12 Volt-batterijen en voor stand-alone stroomsystemen.

De Waalse provincies hebben hun krachten gebundeld en tonen dat de actuele technologie een extra troef kan zijn voor een geslaagde vakantie. In het Waalse dorp stellen ze hun vernieuwde website voor: www.tourismegps.be . Via deze drietalige site kan je toeristische routes - zowel provinciaal, interprovinciaal als grensoverschrijdend - eerst online bekijken en ze daarna gratis op een GPS-toestel downloaden, inclusief alle vereiste details voor een geslaagde wandeling of autorit.

Vakantiewoningen De Maerschalck is al jaren een vertrouwd gezicht in Antwerpen. Als initiatiefnemer van de recent opgerichte beroepsorganisatie AVVA (Alliantie VakantieVastgoed Aanbieders) is De Maerschalck samen met de partners binnen de vereniging dit jaar voor het eerst aanwezig op een aparte stand. AVVA groepeert momenteel 9 leden actief in de sector van de verhuur en verkoop van vakantiewoningen, in binnen- en buitenland. Samen willen zij de frauduleuze praktijken bekampen waarmee heel wat consumenten de voorbije maanden en jaren bij het huren of kopen van een vakantieverblijf via het internet, jammer genoeg werden geconfronteerd. De deelname aan het Vakantiesalon van Antwerpen past helemaal in de doelstelling van AVVA om de consument te informeren en zijn vertrouwen in de sector te herstellen.

Contact:

Betty De Boeck,

betty.deboeck@vprconsult.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel