Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 12 januari 2010

101.TV ONTHULT MUSEUMKRAKERS

101.TV heeft ze: de museumkrakers die afgelopen nacht inbraken in Het Groninger Museum, Museum de Fundatie in Zwolle en het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Vannacht kwamen de onbekende, jonge kunstenaars ongemerkt de drie musea binnen, plaatsten hun eigen kunstwerken in de expositieruimten en posten een filmpje van de actie op internet. In een mail aan diverse media lieten de kunstenaars weten dat het om een protestactie gaat. Zij zijn van mening dat er binnen de gevestigde kunstwereld te weinig plaats is voor jonge kunstenaars. De media hebben de hele dag aandacht besteed aan de opmerkelijke museumkraak. 101.TV weet wie achter de inbraken zit en onthult vandaag om 17.30 uur in een speciaal ingelaste uitzending op 101.TV wie er achter de inbraak zit.

In het filmpje dat de media vanochtend anoniem kregen toegestuurd is te zien hoe een aantal kunstenaars het Bonnefantenmuseum binnendringt om een eigen kunstwerk aan de bestaande collectie toe te voegen. Directeur Ralph Keuning van het museum laat in een reactie weten dat er geen alarm is afgegaan, maar voegt eraan toe: 'Ik verzeker u dat onze beveiliging perfect heeft gewerkt vannacht.'

101.TV, het snelste 24-uurs kanaal, is te ontvangen via digitale televisie of op www.101.TV. Op de zender en via de website zijn niet alleen de programma's van BNN te bekijken, maar ook eigen producties zoals 101Barz, 101Sketch, Gamer01 en Egotrip.




Ingezonden persbericht