Gemeente Tilburg

Gemeente koopt parkeergarage Euroscoop

Betaald parkeren in garage na zomervakantie

De gemeente Tilburg heeft de parkeergarage onder de bioscoop Euroscoop van de exploitant gekocht. De gemeente heeft hiervoor drie miljoen euro betaald. Door de aankoop krijgt de gemeente de volledige zeggenschap over de totale parkeergarage op Stappegoor.
"En daarmee kunnen we het beheer en onderhoud van de garages op hetzelfde kwaliteitsniveau brengen", aldus wethouder Johan van den Hout. "Op dit moment starten we het werk om er één garage van te maken, over een paar maanden voeren we daadwerkelijk betaald parkeren in. We pakken tegelijkertijd de inrichting van de fietsenstalling aan."
De garage sluit aan op de huidige gemeentelijke parkeergarage Olympiaplein. Vanaf vandaag wordt gewerkt aan de doorgang tussen de beide garages. De gemeente verwacht dat de parkeergarages deze maand als één geheel gebruikt kunnen worden. De gemeente voert na de zomervakantie betaald parkeren in, tot die tijd kan er nog gratis geparkeerd worden.
Fietsenstalling
In de nieuwe garage is ook een gratis stalling voor fietsen. In totaal zijn er ongeveer 450 plekken. De fietsenstalling wordt de komende periode, net als de parkeergarages, verder ingericht voor volledig gebruik.
Tarief van één euro per bezoek
De parkeergarage onder de bioscoop heeft ongeveer 370 parkeerplaatsen. De gemeentelijke parkeergarage Olympiaplein heeft er ongeveer 350. In totaal zijn er dus ruim 700 parkeerplaatsen. Het parkeertarief wordt één euro per bezoek. Dat tarief blijft de komende twee jaar hetzelfde. Wat de naam van de nieuwe parkeergarage wordt is nog onbekend. Het in dit persbericht genoemde besluit wordt ter informatie naar de raad gestuurd.