Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op 12 januari zijn de volgende besluiten genomen:

12-01-2010
Bouwplan Narcisstraat aangepast: meer grondgebonden woningen.

Het Capelse college van burgemeester en wethouders heeft besloten akkoord te gaan met een wijziging van het bouwplan voor de Narcisstraat in de Capelse wijk Schenkel. De grootste wijziging gaat over het type woningen wat gerealiseerd gaat worden: in plaats van appartementen komen er alleen grondgebonden woningen .

Het vorige bouwplan richtte zich op de realisatie van 67 woningen, waarvan 42 appartementen, 3 waterwoningen en 22 grondgebonden woningen. Reden voor de aanpassing is onder meer dat uit diverse signalen blijkt dat grondgebonden woningen in Capelle meer in trek zijn en beter te verkopen zijn. Daarom richt het nieuwe plan zich op de realisatie van 55 grondgebonden woningen. Het plan wordt in de komende vergadering van het Wijkoverlegplatform Schenkel aan bewoners toegelicht.

12-01-2010
Evaluatie Brede School Netwerken positief

In 2009 vond een evaluatie plaats van Brede School Netwerken (BSN). Veel scholen waren voor het bestaan van BSN erg autonoom, nu werken ze samen met elkaar en andere organisaties bij het tot stand komen van een activiteitenaanbod voor kinderen. Een ander opmerkelijk resultaat is dat gelet op de ervaringen van scholen waar ouders moeizaam te betrekken zijn, ouders wel naar BSN-activiteiten van hun kinderen komen.

De komende jaren blijft de gemeente investeren in een BSN-basisaanbod voor alle wijken. Daarnaast kiest het Capelse college ervoor in buurten waar kinderen net iets meer nodig hebben een aantal experimenten op te zetten. Bijvoorbeeld door kinderen te laten meedenken en beslissen over het aanbod. Ook wil het college de scholen een grotere rol te geven in de regie van de diverse activiteiten.



Gemeente Capelle a/d IJssel