Ingezonden persbericht


KUNSTBENDE: 'JONG TALENT HOORT IN HET MUSEUM!'

Amsterdam - Vannacht is een 'kunstbende' vier toonaangevende musea binnengedrongen: het Bonnefantenmuseum, het Groninger Museum en Museum de Fundatie en het Stedelijk Museum Amsterdam. Kunstbende - dé wedstrijd voor jong creatief talent - bedacht deze stunt in samenwerking met de musea en 101.TV. Waarom? Kunstbende bestaat 20 jaar en vindt het de hoogste tijd voor jong talent!

Kunstbende heeft de nachtelijke escapades gefilmd en dit naar de media verstuurd, in de hoop dat de stunt massaal opgepikt zou worden. Met succes, want er is commotie ontstaan bij NOS, ANP, RTL en de regionale media. De telefoon bij de musea stond de hele dag roodgloeiend. Kees van Twist, directeur van het Groninger Museum: 'Ik waardeer elke actie die de werkelijkheid op z'n kop zet!'

Het digitale jongerenkanaal 101.TV zend zsm een speciale uitzending uit met de onthulling, opgenomen in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ondanks de verbouwing heeft Kunstbende ook daar haar stempel op kunnen drukken. Jong talent hoort in het museum!

Bekijk hier de filmpjes:
Fundatie: http://www.youtube.com/watch?v=MFYYuAqUNu0 Groninger museum: http://www.youtube.com/watch?v=30fEDx1Ztwc Bonnefanten museum: http://www.youtube.com/watch?v=Q3OzikoTFIQ

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers, waarbij jongeren van 13 tot 19 jaar kunnen meedoen aan acht kunstdisciplines. Kunstbende bestaat in 2010 twintig jaar! In al die jaren hebben 75.000 jongeren meegedaan waaronder Claudia de Breij, Trijntje Oosterhuis, Abdelkader Benali en Krezip. In het kader van het 20-jarig bestaan roept Kunstbende alle deelnemers van de afgelopen jaren op, om 'zoete wraak' te nemen tijdens de finale op 17 april in de Westergasfabriek op het 'Zoete Wraak Podium'! Kijk op www.kunstbende.nl voor meer info.

Met dank aan: ww.101.tv, Bonnenfantenmuseum, Groninger Museum, Museum de Fundatie, Stedelijk Museum en de jonge kunstenaars van Kunstbende.