Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
12 januari 2010

Merel Kuitert wint verhalenwedstrijd
Gasten McDonald's zamelen E 234.462 in
voor Ronald McDonald Kinderfonds

De jaarlijkse geldinzamelactie van McDonald's heeft E 234.462 opgebracht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Een cheque met dit bedrag werd vandaag in het McDonald's restaurant 'The Wall' in Leidsche Rijn overhandigd aan Kinderfondsdirecteur Marc van den Tweel.

Uit naam van alle gasten van McDonald's bood de twaalfjarige Merel Kuitert uit Uden de cheque aan. Zij mocht dit doen omdat zij de verhalenwedstrijd had gewonnen die rondom de actie werd georganiseerd. Haar verhaal is in boekvorm uitgebracht. Merel kreeg dinsdag het eerste exemplaar van het boekje uitgereikt door Kinderfondsambassadeur Jochem van Gelder. Ze was enorm trots. 'Ik wil heel graag schrijfster worden!'

Kinderfondscampagne
Gasten van McDonald's restaurants werd drie weken lang gevraagd om E 1 te doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Als dank kregen zij hiervoor een keycord met pen. De actie werd een groot succes; gasten doneerden in totaal E 234.462 voor het Kinderfonds. Dit is een kwart meer dan de vorige Kinderfondscampagne. McDonald's is hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds en wil met de actie het goede werk van het Kinderfonds extra in de schijnwerpers zetten.

Verhalenwedstrijd
In het verlengde van de inzamelingsactie konden kinderen meedoen aan een verhalenwedstrijd. Zij moesten een verhaal afmaken waarvan het begin was geschreven door Jan Paul Schutten - schrijver van het kinderboekenweekgeschenk van 2009 - en waarvoor Kinderfondsambassadeurs Robert ten Brink en Jochem van Gelder elk een vervolghoofdstuk hadden bedacht. Het verhaal ging over een jongetje dat in het ziekenhuis ligt. De jury koos unaniem Merel Kuitert (12) uit Uden tot winnaar van de verhalenwedstrijd. Volgens de jury wist Merel heel goed voort te borduren op het begin van het verhaal en bedacht zij originele wendingen. De ontknoping is verrassend en het verhaal heeft een mooi happy end. Het verhaal van Merel verschijnt in een kleine oplage in een boekje met illustraties van Jelle Steenbeek en is online te lezen via www.kinderfonds.nl.

McDonald's en het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. McDonald's zet zich al meer dan 27 jaar als hoofdsponsor in voor het Ronald McDonald Kinderfonds.



Ingezonden persbericht