Sinnocular brengt EP uit


Nederlander heeft muzikaal succes in Japan

KUMAMOTO, Japan, 20100102 -- De nieuwe aanstormende internationale band Sinnocular (met de Nederlandse drummer Edwin Huits) is trots om aan te mogen kondigen dat hun debuut EP wereldwijd verkrijgbaar zal zijn vanaf eind januari 2010. De EP van de band is een spetterend voorproefje van wat wellicht een van de meest veelzijdige en echt internationale bands ter wereld zou kunnen zijn.

De liedjes op de EP variëren van hartverwarmende ballades, over vaak nog onverkende onderwerpen, tot onbevangen no-nonsense rock.

Sinnocular geeft een nieuwe draai aan het woord "internationaal" doordat het de eerste Japanse band ter wereld is zonder Japanse leden. Opgericht in juli 2009, was de band het resultaat van drie Amerikanen wiens wegen kruisten met het muzikale leven van een Nederlander in de Japanse stad Kumamoto. Het resultaat is een echt uniek mengsel van het beste dat de Amerikaanse, Nederlandse en Japanse muziek te bieden heeft.

Hoewel Sinnocular reeds een aantal shows heeft gespeeld in november en december staat er nog een hele reeks aan concerten op het programma. De officiële release party voor de EP staat op de planning voor 15 januari 2010 en wordt gehouden in Japan voor alle Japanse, maar ook internationale fans. Vanaf dat moment ligt de CD ook in de winkels in zowel Japan als Amerika. De Nederlandse fans moeten echter nog iets langer wachten, want pas rond het einde van januari is de EP ook in de rest van de wereld te koop.

Wie niet zo lang wilt wachten kan alvast naar de website gaan van Sinnocular (www.sinnocular.com) voor meer informatie, een muzikaal voorproefje, video's en veel meer!

EHI Musica





ingezonden persbericht