Politie Hollands Midden

Gouda - Aanhouding voor heling fiets

Gouda, 13-01-2010 o De politie heeft dinsdagavond 12 januari een 13-jarige Gouwenaar aangehouden voor heling van een fiets.

Agenten zagen de jongen fietsen over de Vredebest en hielden hem staande voor een controle omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoonde. Uit politiegegevens bleek dat de fiets inderdaad als gestolen staat geregistreerd. Volgens de jongens de jongen had hij de fiets van zijn oom geleend. De oom, een 34-jarige Gouwenaar, werd eveneens gehoord.

Fietsenpaspoort Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.