Politie Hollands Midden

Leiden - Hennepkwekerijen ontmanteld

Leiden, 13-01-2010 o Na onderzoek van de korpsrecherche van Politie Hollands Midden zijn er op dinsdag 12 januari vier hennepkwekerijen ontmanteld in Leiden, Rijnsburg, Hoofddorp en Rotterdam. De kwekerijen zijn aangetroffen in woningen die ook daadwerkelijk bewoond werden. Tevens zijn er 378 gram cocaïne en 3 kilogram henneptoppen aangetroffen.

Bij drie woningen is geconstateerd dat de stroom buiten de meter werd afgenomen. De netwerkbeheerder heeft bij deze drie woningen de meter verwijderd en de woning afgesloten van electra. Bij deze actie is een 36-jarige inwoner uit Rijnsburg aangehouden.

Eerder deze maand op dinsdag 5 januari werd aan het Anna Blamanpad een hennepkwekerij van 300 planten aangetroffen. Een 41-jarige man is hierbij aangehouden. OP donderdag 7 januari werd een hennepkwekerij aan de Surinamestraat ontdekt, waarna een 24-jarige man uit Leiden werd aangehouden.

Tip de politie bij vermoeden hennepkwekerij De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven veel geld, en daarmee dus ook de maatschappij. De energiebedrijven zijn er daarom ook op gebrand om hennepkwekerijen op te doeken.