Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

'Speel en ontmoet' bij De Schalm en Blijvliet

De openbare basisscholen De Schalm (Katendrechtsestraat, Katendrecht) en Blijvliet (Hillevliet, Bloemhof) houden sinds kort speel en ontmoetingsochtenden. Momenten waarop ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar iedere woensdag elkaar kunnen ontmoeten terwijl hun kinderen spelen. Deze speciale ochtenden blijken nu al een succes.

Onder begeleiding van de ouderconsulenten van de scholen is er dan gelegenheid om elkaar te leren kennen, kinderen te leren (samen)spelen en om te praten over opvoeding, onderwijs en overige zaken die mensen bezighouden.

Samen dingen doen
In overzichtelijke, kindvriendelijke lokalen kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Samen spelen is niet alleen ontzettend leuk voor hen, maar ook belangrijk voor hun ontwikkeling. Door samen te zingen, boekjes te lezen en met diverse materialen te werken, kunnen ouders en kinderen in een gezellige omgeving een ochtend bij elkaar zijn.

Vanuit het inzicht dat scholen een belangrijke rol kunnen vervullen in wijken, bieden De Schalm en Blijvliet deze bijeenkomsten kosteloos aan. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting Welzijn Feijenoord (SWF).

Heeft u interesse en wilt u een keer 'meespelen'? Kom dan op woensdagen naar 'Speel en Ontmoet' op:

- OBS Blijvliet, van 8.45 tot10.45 uur

- OBS de Schalm, van 10.00 tot12.00 uur

Informatie
Voor meer informatie kunt u van maandag t/m donderdag (9.00 tot 15.00uur) bellen met:

- Sabah Arab van Blijvliet, (010) 290 80 60; kijk ook op www.obsblijvliet.nl.

- Debbie Gerharts van De Schalm, (010) 485 83 93; kijk ook op www.obsdeschalm.nl.

(foto Debbie Gerharts)