Uitgeverij Meulenhoff

Literatuur

Bindwijze: Paperback
Omvang: 272 Blz.
ISBN: 9789029085427
Prijs: EUR 19,95
Catalogus: Najaar 2009
Fonds: Literatuur
Verschenen: Januari 2010

In elke kamer een ander wonder
Daniyal Mueenuddin

In In elke kamer een ander wonder beschrijft Daniyal Mueenuddin de wereld van meesters en bedienden, rijken en rechtelozen in Pakistan. Alle personages in deze met elkaar samenhangende verhalen jagen een droom na: het verlangen om iets te bezitten wat buiten hun bereik ligt. Zo besluit een jonge vrouw uit een ooit vermogende familie de minnares te worden van haar oom, de puissant rijke maar oude K.K. Gurmani. Het is haar enige kans om hogerop te komen, ook al weet ze dat schaamte haar deel zal zijn.

In een ander verhaal is Jaglani, een van Gurmani's managers, stervende. Zijn leven lang heeft hij in rijkdom geleefd, vergaard over de rug van zijn werkgever. Nu krijgt hij de kans om voor het eerst in zijn leven een onbaatzuchtige beslissing te nemen, maar hij aarzelt.

In zijn afwisselend tragische, ontroerende en hartveroverende debuut houdt Daniyal Mueenuddin de moderne Pakistaanse maatschappij een spiegel voor. Deze rijke en epische verhalen doen zowel denken aan Russische meesters als Toergenjev en Tsjechov als aan de verhalen van Jhumpa Lahiri.

Vertaald door Carla Hazewindus