Politie Gelderland-Midden

Huis en auto vernield: politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 13-1-2010 16:35:24

WAGENINGEN - Bij een huis aan de Hartenseweg in Wageningen zijn vorige week vrijdag 8 januari een aantal ruiten vernield. Ook de ruiten van een bij het huis geparkeerde auto moesten het ontgelden en bleken vernield. De politie is een onderzoek begonnen en roept getuigen op te reageren.

Geschrokken bewoners waarschuwden die vrijdag rond half tien de politie nadat ze bij thuiskomst ontdekten dat alle ruiten aan de voorzijde bleken te zijn vernield. Ook de ruiten van een naast de woning geparkeerde auto bleken kapot. Van de daders ontbreekt tot dusver elk spoor. Wel is op basis van onderzoek vast komen te staan dat de vernielingen die avond omstreeks zeven uur moeten zijn gepleegd. Vooralsnog bestaat er geen reden om aan te nemen dat de vernielingen willekeurig zijn aangericht. De politie sluit dan ook niet uit dat er sprake is van een conflict met de bewoners.

Auto en personen
De politie is op zoek naar getuigen die op de bewuste avond van 8 januari tussen zeven uur en kwart over zeven langs de Hartenseweg zijn gekomen en wellicht iets is opgevallen dat verband houdt met de zaak. Zo is tijdens onderzoek ook gebleken dat er tijdens de vernielingen een auto voor de woning geparkeerd heeft gestaan ter hoogte van een rolhek. Mogelijk zijn daarbij door getuigen ook een of meerdere personen gezien. Getuigen kunnen terecht bij de politie in Wageningen op telefoonnummer 0900-8844.
(003163)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---