Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

VEEL BELANGSTELLING VOOR NIEUWBOUWWONINGEN HOFLAND-OOST

Er is veel belangstelling voor de nieuwbouwwoningen in de wijk Hofland-Oost te Montfoort. In totaal hebben zich tijdens de inschrijfperiode van 19 december 2009 tot en met 8 januari 2010 220 belangstellenden ingeschreven voor 65 woningen. Tachtig procent van de belangstellenden voor de woningen in Hofland-Oost is afkomstig uit Montfoort.

Bedoeling is dat de woningen vanaf de zomer 2010 door woningcorporatie SWW en projectontwikkelaar AM gebouwd gaan worden. Verantwoordelijk wethouder Paulien Goedvolk is verheugd met de grote belangstelling: 'Zeker gezien het economisch tij dat momenteel tegen zit, is het heel mooi dat er voor ons nieuwbouwproject in Hofland-Oost binnen drie weken al zoveel mensen - onder wie heel veel starrters - zich hebben ingeschreven.'

Over-inschrijving

Voor bijna alle woningtypen die in Hofland-Oost gerealiseerd gaan worden, hebben zich meer belangstellenden ingeschreven dan dat er woningen komen. Alleen voor de seniorenwoningen schreven zich vooralsnog minder belangstellenden in dan de 14 voor deze doelgroep te bouwen woningen.

In het nieuwbouwplan Hofland-Oost komen in totaal 102 woningen (81 koop- en 21 huurwoningen). In de eerste fase, waarvoor de inschrijving nu is geweest, worden 33 koopwoningen van AM en 32 koopwoningen van SWW aangeboden.

Inschrijvingen per woningtype

Voor de verschillende woningtypen hebben de volgende aantallen belangstellenden zich ingeschreven:


- 128 inschrijvingen voor 12 eengezinswoningen en 6 appartementen van SWW en de 4 'goedkope' woningen van AM,


- 12 inschrijvingen voor de 14 seniorenwoningen van SWW, en


- 100 inschrijvingen voor de 18 eengezinswoningen, 5 herenhuizen en 10 twee-onder-een-kapwoningen van AM.

De prijzen van de woningen die AM bouwt, variëren van ¤ 228.000 voor een eengezinswoning tot ¤ 52;529.000 voor een twee-onder-een-kapwoning. SWW biedt de seniorenhofwoningen, eengezinswoningen en appartementen aan vanaf ¤ 127.500,- v.o.n., inclusief het maximale Kooppgarantvoordeel. Alle koopwoningen van SWW worden aangeboden met Koopgarant.

Montfoort, 13 januari 2010

Noot voor de redactie,