Gemeente Apeldoorn

13-01-2010

ViaReva krijgt subsidie voor sportproject

De gemeente Apeldoorn verstrekt ViaReva drie jaar lang een subsidie van E 25.000 voor het project Sportvariant. Dit project is bedoeld om mensen met een beperking meer te laten bewegen. Onder de vleugels van ViaReva ontstond een sportvereniging voor ex-patiënten van het revalidatiecentrum. Zij krijgen bij ViaReva de kans om in een vertrouwde omgeving te blijven sporten als zij eenmaal zijn uitbehandeld.

Vanwege het succes van Sportvariant vroeg ViaReva de gemeente subsidie om uit te breiden. De gemeente gaat akkoord met deze aanvraag, onder voorwaarde dat ViaReva voortaan meer accent legt op Sportvariant als tussenstap naar regulier sporten en zo de uitstroom naar reguliere sportverenigingen vergroot.

Eén van de doelstellingen van de gemeentelijke sportnota 'Op weg naar 2012' is dat meer mensen in Apeldoorn gaan sporten. Het project Sportvariant sluit daar prima bij aan. Zeker nu met ViaReva is afgesproken dat het project zich meer richt op de uitstroom van mensen met een beperking naar reguliere Apeldoornse sportverenigingen. Dat bevordert niet alleen de emancipatie van mensen met een beperking, maar ook de participatie van deze groep binnen de lokale sportwereld.

Sinds september 2007 biedt ViaReva met Sportvariant mensen met uiteenlopende, blijvende beperkingen (bijvoorbeeld als gevolg van een herseninfarct) en mensen met een gewezen beperking (bijvoorbeeld na een hartinfarct) de mogelijkheid om gezamenlijk te sporten. Op dit moment sporten circa 90 volwassenen en 35 jongeren bij Sportvariant.

Einde persbericht