Ingezonden persbericht


DEN HAAG, DONDERDAG 15 OKTOBER 2009

INTERNATIONAAL LITERATUURFESTIVAL DEN HAAG - THE HAGUE INTERNATIONAL LITERATURE FESTIVAL

Auteur van Extreem luid & ongelooflijk dichtbij in gesprek met Wim Brands.

Jonathan Safran Foer op Winternachten

Jonathan Safran Foer - foto Jerry Bauer

Tijdens Winternachten, het internationale literatuurfestival in Den Haag, zal journalist Wim Brands in gesprek gaan met de Amerikaanse auteur Jonathan Safran Foer. Het festival is van 14 t/m 17 januari 2010 in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Het gesprek met Foer gaat over de rol van chaos in zijn schrijverschap, over leefregels en literatuur en over zijn nieuwe non-fictie boek Dieren eten (Eating animals). Het langverwachte nieuwe boek van Jonathan Safran Foer zal in november 2009 verschijnen bij uitgeverij Ambo|Anthos. In een briljante synthese van filosofie, literatuur, wetenschap en undercoverjournalistiek onderzoekt Foer in Dieren eten de verschillende verhalen die we onszelf vertellen om ons eetgedrag te rechtvaardigen - van folklore tot populaire cultuur, van familietradities tot westerse mythen - en laat hij zien hoe die verhalen onze onwetendheid in stand houden. Dieren eten is een provocatieve verkenning van wat we eten, en waarom.

Jonathan Safran Foer (1977) debuteerde in 2002 met de roman Everything is Illuminated (Alles is verlicht), die inmiddels wereldwijd is vertaald. Met deze roman won Foer verschillende literaire prijzen, waaronder de National Jewish Book Award en de Guardian First Book Award. In april 2005 volgde de grote literaire sensatie Extreem luid & ongelooflijk dichtbij (Extremely Loud and Incredibly Close). Foer studeerde filosofie aan Princeton. Hij is de samensteller van de anthologie A Convergence of Birds: Original Fiction and Poetry inspired by the work of Joseph Cornell.

Winternachten | zaterdag 16 januari 2010 | Theater aan het Spui Den Haag | 20.00u | www.winternachten.nl

Noot voor de redactie,