Gemeente Zoetermeer

Start digitale marktplaats Gigameer-ZHix

Een digitale marktplaats waar vraag en aanbod samenkomen. Zoetermeer maakt dit als ICT-stad mogelijk. Op 14 januari opent gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Asje van Dijk officieel de digitale marktplaats Gigameer-Zuid-Holland Internet Exchange (ZHix) in het belevingscentrum van TARQ, waar de marktplaats fysiek gevestigd is.

De oneindige snelheid van een glasvezelnetwerk, de beschikbare ICT-kennis en de samenwerking tussen gemeente, provincie en bedrijfsleven maken Gigameer-ZHix uniek.

De digitale marktplaats brengt operators, aanbieders en afnemers van ICT-diensten bijeen. Via een glasvezelnetwerk stellen zij hun services beschikbaar voor organisaties in Zoetermeer en daarbuiten. 'Koos een bedrijf voorheen voor een bedrijfslocatie met een goede snelweg- en openbaarvervoersverbinding, nu speelt de digitale snelweg een belangrijke rol', vertelt Robbert Willems, directeur van Gigameer-ZHix. 'In hoge snelheid diensten online aanbieden en afnemen is de toekomst. Wij zorgen ervoor dat partijen elkaar ontmoeten.'

GeĂŻnteresseerd in de mogelijkheden van Gigameer-Zhix? Bezoek dan 14 januari de opening. Meld u aan via www.gigameer.nl.