Gemeente Hulst


Persbericht - 17.12.2009

Centrum voor Jeugd en Gezin in Hulst

Op donderdag 14 januari 2010 wordt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Hulst officieel geopend. De gemeenten Hulst en Terneuzen werken in deze samen. Op 2 december 2009 werd reeds de vestiging in Terneuzen geopend. Nu volgt de opening van de 2e vestiging, die in Hulst.
De CJG-vestigingen zijn één van de eerste in Zeeland omdat zij behoren tot de pilotprojecten in de provincie.

Het CJG is een nieuwe voorziening voor zowel ouders als jongeren. Het wordt hét informatiepunt als het gaat om opvoeden en opgroeien. Medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen daarnaast ook leerkrachten, medewerkers van kindercentra, jeugd/jongerenwerkers en huisartsen ondersteunen bij vragen over opvoeden en opgroeien. In het CJG gaan verschillende organisaties samenwerken om opvoedings- en opgroeivragen van inwoners van de gemeenten te beantwoorden en waar nodig hulp te bieden.

In Hulst krijgt het CJG onderdak in het Medisch-Sociaal Centrum aan de Tabakstraat 5 te Hulst.
De opening vindt plaats op donderdag 14 januari 2010 vanaf 15.45 uur. Na de ontvangst en een woord van welkom, volgt een video-impressie met als thema Wat is het CJG?. In deze impressie komen reacties uit verschillende hoeken aan de orde. Wethouder Frank van Driessche van de gemeente Hulst neemt vervolgens het woord en zal aansluitend het CJG locatie Hulst officieel openen.

Het CJG komt voort uit nieuw landelijk beleid. Het CJG gaat dienen als vraagbaak voor alle kinderen, jongeren en ouders met opgroei- en opvoedingsvragen. Dit hoeft niet alleen te gaan over problemen, maar het kan ook gaan over alledaagse opvoedingsvragen. Daarnaast is het CJG voornamelijk een samenwerkingsverband tussen dienstverleners. Door betere afstemming kan de dienstverlening aan jeugdigen en hun ouders verbeteren. Het CJG gaat ook samenwerken met het onderwijs. Zo kunnen problemen van leerlingen vroegtijdig gesignaleerd en opgepakt worden.

Voor informatie over het CJG kunt u terecht op tel. 0115-636412.
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl