Nederlands Kanker Instituut



NKI-AVL opent nieuwe polikliniek

06-01-2010

Amsterdam, 5 januari 2010 - Om uitbreiding mogelijk te maken, opent het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) een polikliniek op het voorterrein. In deze tijdelijke polikliniek is onder andere de mammapoli gevestigd. Hierdoor ontstaat er ruimte op de polikliniek in het hoofdgebouw en kunnen er meer patiënten worden behandeld. Het gebouw zal voor een periode van drie jaar op het voorterrein van het NKI-AVL staan. De opening vindt plaats op donderdag 14 januari om 14.30 uur.

Uitbreiding

Mede door de toename van het aantal patiënten met kanker de komende jaren wil het NKI-AVL de komende 10 jaar met 50% groeien. In voorbereiding daarop is inmiddels een zesde operatiekamer in gebruik genomen. Ook de huidige polikliniek van het NKI-AVL kan het aantal toegenomen patiënten niet accommoderen. Om die reden is er een tijdelijk gebouw op het voorterrein geplaatst, zodat er meer ruimte ontstaat in het hoofdgebouw en uitbreiding mogelijk is. Het komende jaar zal duidelijk worden hoe de uitbreidingsplannen van de kliniek er precies uit zien. Patiënten waarvan de arts naar het tijdelijke gebouw verhuist, zijn per brief geïnformeerd. Zij kunnen zich bij aankomst direct melden bij de nieuwe polikliniek. Alleen als zij verdere onderzoeken moeten ondergaan, zullen ze naar het hoofdgebouw gaan. Medewerkers kunnen via een loopbrug binnendoor van het tijdelijke gebouw naar de eerste etage van het hoofdgebouw lopen. De taxistandplaats die op het voorterrein is gevestigd, blijft bestaan net als de fietsenstalling voor bezoekers.

Opening

De opening van de tijdelijke polikliniek, aangeboden door aannemer Wagenbouw, vindt plaats op donderdag 14 januari om 14.30 uur. Dhr. H. Schoo, manager bedrijfsvoering kliniek van het NKI-AVL, zal de opening met een feestelijke knal verrichten. Vanaf maandag 18 januari worden op deze locatie patiënten behandeld.


---

-

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR&Voorlichting van het NKI-AVL, Danielle Cardozo, 020-5122867 of 06-51009489.

Het Nederlandse Kanker Instituut (NKI), dat sinds 1913 bestaat, is het belangrijkste centrum voor wetenschappelijk kankeronderzoek in Nederland. Het onderzoek dat hier wordt verricht houdt verband met vragen over het ontstaan van kanker en de mogelijkheden kanker te behandelen. Het NKI is uniek vanwege het hoge niveau van het wetenschappelijk kankeronderzoek. In Nederland is het NKI het enige instituut dat volledig gespecialiseerd is in kanker. Het NKI zit onder één dak met een in kanker gespecialiseerde kliniek: het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL). Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis diagnosticeert en behandelt patiënten met kanker uit heel Nederland. Eén van de belangrijkste voordelen van wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg onder één dak is dat uitkomsten van het onderzoek snel kunnen worden vertaald naar de klinische praktijk.

Wagenbouw is sinds 1955 actief in het produceren en leveren van een uitgebreid programma op het gebied van tijdelijke en semi-permanente huisvesting. Ruim vijftig jaar ondernemerschap is iets om trots op te zijn. Het betekent meedenken en meegroeien met de opdrachtgevers. Partnerschap staat bij Wagenbouw Accommodaties dan ook hoog in het vaandel. Wagenbouw Accommodaties mag zich specialist noemen op het gebied van bouwmethode voor de zorgsector, het onderwijs de bouw en industrie en het bedrijfsleven. De mogelijkheden met de flexibele bouwmethode zijn divers te noemen. De bouwsnelheid is hierbij het grote voordeel.

Niet alleen in architectonisch opzicht is er veel mogelijk maar de gebouwen zijn ook vrij indeelbaar, schakelbaar en stapelbaar, verplaatsbaar en demontabel. Dynamisch Bouwen, de divisie voor permanente bouw, realiseert in samenwerking met haar opdrachtgevers, perfect passende oplossingen aansluitend op de gebruikerswensen.

06-01-2010 | Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis