Veelbelovende samenwerking in Huis voor de Gezondheid

11/01/2010 15:08

Diabetes Fonds Nederland

Ook Astma Fonds vestigt zich in Amersfoort

Op donderdag 14 januari om 16.00 uur openen zeven directeuren symbolisch het Huis voor de Gezondheid aan het Stationsplein in Amersfoort. In dit pand gaan steeds meer organisaties samenwonen en samen werken. Een initiatief van zeven gezondheidsfondsen en patiƫntenorganisaties om door een nauwere samenwerking tot een betere kennisuitwisseling en verhoging van de efficiency te komen.

Michael Rutgers, voorzitter van het Huis voor de Gezondheid en directeur Astma Fonds is blij met de huidige ontwikkelingen: " In het pand Argonaut op het Stationsplein in Amersfoort zijn inmiddels vijf organisaties gehuisvest. Met het Astma Fonds trekken wij er per 1 april in. Ik ben er trots op dat we dit met elkaar realiseren. Dit heeft zoveel meerwaarde. We kunnen meer kennis delen en meer gaan samenwerken. Ruim 250 medewerkers gaan elkaar ontmoeten. Daarnaast krijgt de samenwerking met overheid en verzekeraars een nieuwe stimulans. Er ontstaat een nieuwe dynamiek."

De opening van het Huis voor de Gezondheid is een formele stap op weg naar een huis waarin veel meer organisaties voor chronisch zieken gaan participeren. De economische crisis vertraagde in 2009 de plannen. Met de komst van het Astma Fonds krijgt het Huis in 2010 weer een stevige aanvulling.

Het Huis voor de Gezondheid is een initiatief van Astmafonds, Alzheimer Fonds, Diabetes Fonds, Diabetes Vereniging Nederland, Fonds Psychische Gezondheid, Maag Lever Darm Stichting en Nederlandse Diabetes Federatie.

In het Huis voor de Gezondheid zijn momenteel gehuisvest: Diabetes Fonds, Fonds Psychische Gezondheid, Hepatitis Centrum, Long Alliantie Nederland en de Nederlandse Diabetes Federatie. Vanaf 1 april dus aangevuld met het Astma Fonds.