Gemeente Kampen


* Wethouder Wieten opent eerste Centrum voor Jeugd en Gezin in Kampen

Wethouder Wieten opent eerste Centrum voor Jeugd en Gezin in Kampen

12-01-2010
Op donderdag 14 januari a.s. opent wethouder Jan Wieten het eerste Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de Wederiklaan 56 in Kampen. Kampen sluit hiermee aan op het landelijk initiatief dat alle gemeenten in 2011 over een CJG moeten beschikken. Tijdens de opening wordt ook de website www.cjgkampen.nl gelanceerd, met informatie over opvoeden en opgroeien van kinderen en jongeren van 0-23 jaar. Het CJG is dé plek waar ouders, opvoeders, kinderen, jongeren tot 23 jaar én professionals terechtkunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Naast een fysiek inlooppunt maken ook een centraal telefoonnummer, een emailadres, en twee websites onderdeel uit van dit centrum.
Achter de schermen is een samenwerkingsverband actief van organisaties die werken in de jeugdhulpverlening. Zij zetten in op preventie en stellen daarbij altijd het kind en het gezin centraal met als doel problemen op te lossen door vroegtijdig informatie, advies en hulp te bieden.

Het Centrum Jeugd en Gezin is vanaf 15 januari dagelijks van 8.30-16.30 uur voor publiek geopend. Tijdens speciale inloopspreekuren is er direct een medewerker beschikbaar om antwoord te geven op opgroei- en opvoedvragen. De inloopspreekuren zijn maandag 9.00-11.00 uur; dinsdag 13.00-16.00 uur; donderdag 18.30- 20.30 uur en vrijdag 9.00-11.00 uur. Op andere momenten kan men binnenlopen voor informatie, folders of het maken van een afspraak.

De gemeente Kampen streeft er naar om in 2011 een CJG in IJsselmuiden te openen.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |