Gemeente Enschede

Bijeenkomst IKT-Enschede in Werkplein Enschede

Jongeren zijn de toekomst voor bedrijven

Op donderdag 14 januari a.s. is er om 17.00 uur in Werkplein Enschede een IKT bijeenkomst ( i.s.m. VNO-NCW Twente en MKB Midden) dat geheel in het teken staat van jongeren en werkloosheid. Myra Koomen; wethouder Werk en Inkomen en voorzitter regionaal Platform Onderwijs, Werk en Inkomen, Jaap Spoorenberg; voorzitter IKT-Enschede, Eddy van Hijum; lid Tweede Kamer CDA, Hans Kroeze; voorzitter VNO-NCW Twente en Benno Hermelink; directeur Werkplein geven een toelichting.

Steeds meer jongeren zijn of worden werkloos in Twente. Sommigen met een startkwalificatie en met werkervaring, anderen zonder startkwalificatie en zonder werkervaring. Hoe dan ook....we moeten voorkomen dat deze jeugd langdurig werkloos wordt en daardoor later moeilijk kan aanhaken op de arbeidsmarkt. Het is dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid, onderwijs en ondernemers om deze jongeren op te vangen. Want deze jongeren zijn hard nodig in de bedrijven als we binnen enkele jaren geconfronteerd worden met de vervangingsvraag als gevolg van de vergrijzing op de arbeidsmarkt!

Veel ondernemers weten niet welke mogelijkheden en kansen er zijn bij het aanbieden van een baan, stageplaats of een leer-/werkplek. Wat is de minimale/ maximale looptijd van een stage? Zijn er subsidiemogelijkheden? Hoe zit het met verzekeringen? Zijn er nog andere verplichtingen?

Geplaatst: 13 januari 2010.

13 januari 2010