NCRV

Man bijt hond

Creatief brein achter âLoesjeâ in Man bijt hond

Donderdag 14 januari

18.50 uur, Nederland 2

Of je nu muziek beluistert, op muziek danst of zelf muziek maakt, muziek heeft een grote invloed op je stemming en gestel. Deskundigen hebben ontdekt dat het luisteren naar mooie muziek je jong houdt. De vierennegentig jarige Ans Jocker uit Rotterdam is daar donderdag in het NCRV-programma Man bijt hond het levende bewijs van. Ze is lid van het senioren orkest Rotterdam en omstreken. Ans is het oudste lid. Zij speelt al zevenentwintig jaar klarinet in het orkest.

In de dagelijkse soap rond medium Anita Nieterink (zie foto) uit Enschede zien we dat Anita een bezoek brengt aan een goede vriend die met een dwarslaesie in het ziekenhuis ligt. Ook voor hem legt ze de tarotkaarten, zijn toekomst ziet er niet heel rooskleurig uit.

Het favoriete nummer van de 16-jarige Doedie van Dijk is 'Sameach Medley' van Vosis Orchestra & Eli Gerstner. Hij wil heel graag laten horen dat Joodse muziek ook modern kan zijn. Doedie is lid van een orthodox Joods gezin en woont in Amsterdam met zijn vader, die rabbijn is, moeder en vijf broers en zussen.

Op de lijn Steenoven-Gaarkeuken komen we vandaag aan in het Gelderse Deventer. Daar treffen we een jongeman die al jaren in een gekraakt huis woont. Hij blijkt een van de creatieve breinen achter âLoesjeâ.

De Babbelbox staat op de Vakantiebeurs in Utrecht.