Gemeente Vlaardingen


Parkeerplaats bestelbusjes Broekwegterrein

13 januari 2010

Op het Broekwegterrein komt een proef met een gratis parkeerterrein voor bestelbusjes. Met dit parkeerterrein wil de gemeente voorkomen dat bestelbusjes die veel ruimte innemen- het hele weekeinde bij mensen in de straat staan omdat ze vooral tijdens werkuren gebruikt worden.

De gemeente grijpt meteen de gelegenheid aan om het Broekwegterrein op te knappen. Een deel van het terrein krijgt nieuwe bestrating. Rond het gedeelte voor bestelbusjes komt een hek te staan. De bestelbusjes krijgen een eigen oprit met toegangshek. Er komt cameratoezicht op de bestelbusjes binnen het hek.

Bent u benieuwd hoe het Broekwegterrein er na deze herinrichting uit gaat zien? Dan kunt u tot 29 januari 2010 het ontwerp inzien in De Werkbeurs aan de Waalstraat. Vragen of opmerkingen kunt u ter plaatse in de ideeënbus achterlaten of mailen naar parkeren@vlaardingen.nl.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden einde eerste kwartaal 2010 afgerond. Voor de toekomstige gebruikers van het terrein wordt tot die tijd een tijdelijke maatregel getroffen. Om de werkzaamheden volgens planning te kunnen uitvoeren is het overigens wel van belang dat de vorst uit de grond is. Als de vorstperiode aanhoudt, zullen de werkzaamheden later afgerond worden.