Politie Hollands Midden

Noordwijk - Politie plaatst stoepbord

Noordwijk, 14-01-2010 o In het onderzoek naar een brand in een woning aan de Symon Meeszstraat zet de recherche van het district Duin- en Bollenstreek een stoepbord met een getuigenoproep in. Het bord is in de Symon Meeszstraat geplaatst.

Brand op Oudejaarsavond De brand brak uit op Oudejaarsavond omstreeks 22.45 uur. De bewoonster zat in de woonkamer en zag iets flikkeren in haar woning. Toen zij ging kijken, zag zij dat er brand in haar huis was. De vrouw probeerde het vuur eerst zelf te blussen, maar daarvoor was het inmiddels te groot. Zij belde 1-1-2 en kon met haar man net op tijd de woning verlaten. Uiteindelijk moesten ook bewoners van omringende woningen hun huis verlaten: in totaal zes huizen. De omliggende woningen liepen door de brand schade op, zoals water- en rookschade. De brand kon geblust worden maar de woning werd wel onbewoonbaar verklaard.

Contact met de politie De politie gaat uit van brandstichting en is daarom een onderzoek naar de brand gestart. Getuigen die deze avond iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Symon Meeszstraat in Noordwijk worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook kunnen zij met hun informatie langsgaan bij het districtbureau in Noordwijk aan de Duinwetering 101. Getuigen die anoniem willen blijven kunnen bellen met 0800-7000.

Door de inzet van het stoepbord op locatie hoopt de politie in contact te komen met getuigen en de dader(s) achter de brandstichting te pakken.