Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


14-01-2010
Frugi Venta vraagt subsidie voor innovatietraject fruitbewerking

Deze week heeft Frugi Venta een subsidieaanvraag ingediend bij SenterNovem namens 25 MKB-bedrijven actief in de sector vers bewerkt fruit. De deelnemende bedrijven vertegenwoordigen een breed scala aan disciplines in de sector.

Onder de deelnemende partijen zijn telers, bewerkers van vers fruit, productontwikkelaars, machinebouwers en andere toeleveranciers. Deze bedrijven zullen gezamenlijk 2,5 miljoen euro investeren in innovatieve onderzoeksprojecten met een looptijd van drie jaar. Daarbij wordt minimaal 20 procent van het geld besteed aan gezamenlijke innovatieprojecten waarbij de bedrijven gezamenlijke doelstellingen uitwerken. Voor dergelijke onderzoeksprojecten stelt het ministerie van EZ subsidie beschikbaar van 50% van de kosten voor Innovatie Prestatie Contracten (IPC).

De IPC-subsidieregeling regeling is gericht op MKB-bedrijven die een inhoudelijkesamenhang met elkaar hebben (keten, regio, thema, branche etc.). De bedrijven voeren met behulp van een penvoerder een eigen meerjarig innovatieplan uit, waaronder ook collectieve projecten met andere IPC-deelnemers. Meer info: www.senternovem.nl/ipc/