Gemeente Woerden

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Schmidt

14-01-2010
Buiten koud, binnen lekker warm, druk en gezellig. In deze sfeer hield burgemeester Hans Schmidt zijn jaarlijkse toespraak. Bijzondere aandacht kreeg een aantal mensen en bedrijven waar Woerden trots op is. Elk van hen had in 2009 op eigen manier invulling gegeven aan de stelling: Woerden, stad waar het Groene Hart klopt.

Ook werd stilgestaan bij een incident in Kamerik, waar hulpverleners tijdens de jaarwisseling ernstig gehinderd werden bij hun werk. Agressie tegen hulpverleners accepteren we niet, was de boodschap. Zij doen belangrijk werk en verdienen ons respect!

2010 staat politiek gezien in het teken van de verkiezingen en de noodzakelijke bezuinigingen die doorgevoerd moeten worden. Een burgemeester staat boven de partijen. Vanuit die positie gaf hij Woerden twee overwegingen mee:
`Vraagt de financiële situatie van Woerden niet om breedgedragen college, waarin de vier grote partijen zitting hebben? Zeg maar, een soort zakenkabinet? Dit zou het draagvlak voor moeilijke ingrepen tijdens de nieuwe raadsperiode vergroten. Een uitdaging aan de politieke partijen.'

Vervolgens constateerde Hans Schmidt dat Woerden onder haar inwoners een grote potentie aan kennis en kunde heeft. `Zouden we een groep wijze mannen en vrouwen durven vragen: kijk eens naar de taken van onze gemeente, de organisatie, de begroting en adviseer ons nou eens hoe we een dreigende financiële impasse kunnen voorkomen?'

Hij voegde er aan toe dat hij niet de intentie heeft de politieke arena te betreden. Het is aan de politiek en de inwoners om dit al dan niet op te pakken.

"Alle inwoners van Woerden een gelukkig 2010 gewenst!"

Openingstijden rond feestdagen

Er zijn geen gewijzigde openingstijden