Senternovem

11-01-2010 | Nederland doet het goed bij de toewijzing van de eerste 3 "Knowledge and Innovation Communities" (KIC)

Afgelopen woensdag zijn de eerste KIC's (Knowledge and Innovation Communities) bekend gemaakt door het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT). De voorzitter van het bestuur van de EIT: Dr. Martin Schuurmans heeft woensdag 16 december 2009 de resultaten van de eerste Call voor KIC's bekend gemaakt. Uit 20 voorstellen heeft het EIT 3 voorstellen uitgekozen die het beste de eisen voor "leiderschap en uitmuntendheid" naar voren brachten.

De volgende 3 KIC's moeten onderling 270 miljoen euro verdelen over een periode van 3 jaar:

o Climate change mitigation and adaptation: Climate KIC o Sustainable energy: KIC InnoEnergy
o Future information and communication society: EIT ICT Labs

Een KIC is een netwerk van wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven die samen de achterstand op het gebied van innovatie binnen Europa willen wegwerken. Door de samenwerking met internationale partners wordt de effectiviteit van onderzoek en ontwikkeling vergroot en kan de mobiliteit van onderzoekers vergroot worden. Het doel van een KIC en van het EIT is het versterken van Europa op de globale innovatiemarkt door echte impact te stimuleren. De bijdrage van het bedrijfsleven is daardoor een essentieel onderdeel van een KIC.

In de 3 toegekende KIC's zijn Nederlandse partijen betrokken, er zullen "Co-location Centres" gestart worden in Eindhoven en in verschillende locaties in de Randstad.

De website van het het EIT met de informatie over de toegekende KIC's kunt u hier vinden:

http://eit.europa.eu/

Contact
Christian Jagersma
Wijzigingsdatum | 11-01-2010