Gemeente Den Haag

Nieuws

Nieuwe en vernieuwde speelplekken in 2010

Gemeente Den Haag

* Gepubliceerd: 13 januari 2010

* Laatste wijziging: 14 januari 2010

In 2010 worden 11 speelplekken in de stad opgeknapt. Ook komen er 2 speelplekken speciaal voor mindervaliden en nieuwe natuur- en bouwspeelplaatsen.

De 11 speelplekken die in 2010 een metamorfose ondergaan, zijn:
* het schoolplein van basisschool De Vrije School
* de speelplek bij de Purmerendstraat in stadsdeel Escamp; de speelplaats wordt opnieuw ingericht en voor jongeren komt er een verbeterd trapveld

* de speelplaats in het Wethouder Verheulplantsoen wordt uitdagender en gevarieerder ingericht voor kinderen van 13 tot 18 jaar.
* speelplaats Vermeerpark (Schilderswijk)
* speelplaats Cantateplein (Loosduinen)

* speelplaats De Voswater (Leidschenveen-Ypenburg)
* speelplaats Van Leeuwenhoekstraat (Laak)
* speelplaats Copernicuslaan (Segbroek)

De nieuwe speelplekken zijn een Cruyff Court bij het Ketelveld in Laak en een nieuwe speelplaats voor kinderen van 0 tot 12 jaar aan het Catharinaland in Haagse Hout.

Natuurspeelplaatsen

Den Haag heeft al een aantal natuurspeelplaatsen. Kinderen kunnen daar in bomen klimmen, met zand en water kliederen en door riet en bosjes struinen. De natuurspeelplaats op het Nachtegaalplein (Segbroek) wordt naar verwachting eind januari geopend en de natuurspeelplaats in het Zuiderpark medio 2010.

Bouwspeelplaats

De voorbereidingen voor de realisatie van de bouwspeelplaats in de Bosjes van Pex, waar kinderen naar hartelust kunnen bouwen, zijn in volle gang.

Betrokkenheid omgeving

Veel partijen zijn blij met de aanpak van de Haagse speelplaatsen. 'Bewoners en kinderen denken mee over hoe speelplaatsen er uit moeten komen te zien. Ik ben erg blij met die betrokkenheid.', aldus wethouder Sander Dekker.

Kijk voor meer informatie over spelen in Den Haag en het beleid voor spelen op www.denhaag.nl/spelen.