Politie Groningen

Donderdag 14 januari 2010

Provincie Groningen, 14-01-2010

Oude Pekela: man dreigt met mes

De politie heeft woensdagavond in een woonverblijf aan de Hooiweg in Oude Pekela een 29-jarige man aangehouden. De man, die op het adres verblijft, had andere bewoners bedreigd met een mes. Hij was onder invloed van alcohol. De 29-jarige is geboeid naar het politiebureau gebracht en is ingesloten voor verhoor.

Groningen: kwekerij ontmanteld tijdens hennepdag

In de stad Groningen heeft de politie woensdag een zogenaamde hennepdag gehouden. In totaal is de politie bij tien panden geweest omdat er vermoedens waren dat daar hennep werd geteeld. In een woning aan de Goudlaan werd een kwekerij ontmanteld. In de flatwoning werden 962 planten aangetroffen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De politie doet onderzoek naar de bewoner.

In een schuur in de Gerard ter Borghstraat is ook onderzoek gedaan. Hier werden restanten van een hennepplantage gevonden. Een 26-jarige Groninger die bij de schuur woont, was op de hoogte van de plantage. Hij is aangehouden.

Groningen: tieners vernielen bushok

De politie heeft woensdagnacht in de Slachthuisstraat twee 17-jarige jongens aangehouden. De twee Groningers worden ervan verdacht een bushok te hebben vernield op het Damsterdiep. Een getuige zag dat een van de tieners ruiten van het hokje vernielde en waarschuwde de politie. Dankzij een goede omschrijving kon het tweetal even verderop worden gearresteerd. De ouders van de jongens zijn geïnformeerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: autoruiten vernield

De politie heeft woensdagnacht diverse meldingen gekregen dat op verschillende plekkin in Groningen autoruiten zijn vernield. Het gaat onder andere om zes autos die geparkeerd stonden in de
Boermandestraat, Ijsselstraat en Hoornsediep. In een enkele auto is rondgesnuffeld om te kijken of er waardevolle spullen in het voertuig lagen. De politie vraagt gedupeerden aangifte te doen. Dat kan via www.politie.nl/aangifte.

Den Ham: automobilist in de slip en over de kop in de sloot

Op woensdagmorgen is een 38-jarige automobilist uit Oldehove op de Sieste Veldstraweg in Den Ham met zijn voertuig in de slip geraakt en in de sloot beland. Bij het insturen van een bocht raakte de bestuurder door het gladde wegdek de controle over zijn auto kwijt en belandde via de berm op de kop in de sloot. De 38-jarige man kon zelf uit zijn auto komen. Hij is na het koude avontuur zonder ernstige verwondingen ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is uit het water gehaald en afgesleept. De politie heeft een aantal goederen van de automobilist die in het water lagen uit het water gevist en meegenomen naar het politiebureau.

Menterwolde: aanrijding op de A7 door opwaaiend sneeuw

Tijdens een inhaalmanoeuvre op de A7, nabij de oprit Sappemeer, kwam dinsdagmiddag een 32-jarige automobiliste uit Groningen in botsing met een 31-jarige automobilist uit Hoogezand. De vrouw raakte met haar voertuig door opwaaiend sneeuw in de slip terwijl de 31-jarige bestuurder haar op dat moment inhaalde. Beide voertuigen kwamen in botsing met elkaar en vervolgen tot stilstand tegen de vangrail. De Hoogezandster is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten ernstig beschadigd. De politie kreeg bij het ongeval assistentie van een opvallende auto van Rijkswaterstaat.

Ten Boer: automobilist over de kop in de sloot

Woensdagmorgen is een 47-jarige automobilist uit Kantens op de N46, richting Groningen, door nog een onbekende oorzaak van de weg geraakt en met zijn auto over de kop in de sloot beland. De man reed in de richting van Groningen De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn auto komen. De 47-jarige man klaagde over pijn in zijn rug. Een ambulance kwam en ter plaatse en heeft de man onderzocht.

Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf geborgen.

Hoogezand: man steelt flessen drank uit supermarkt

Woensdagavond heeft de politie een 54-jarige man uit Hoogezand aangehouden, die winkeldiefstal had gepleegd in een supermarkt in de Hoofdstraat in Hoogezand. Winkelpersoneel had gezien dat de Hoogezandster twee flessen drank onder zijn jas had verborgen en deze niet afrekende aan de kassa. De winkeldief kreeg een proces-verbaal en kreeg voor de supermarkt een toegangsverbod voor de duur van één jaar

Slochteren: automobilist botst tegen boom

Woensdagavond is een 26-jarige automobilist uit Appingedam op het Eemskanaal ZZ, met zijn auto geslipt en tegen een boom gebotst. De bestuurder raakte door een sneeuwduin de controle over zijn auto kwijt en botste met de linkerzijde van de auto tegen een boom. De bestuurder klaagde over duizeligheid en is ter plaatse door personeel van een ambulance onderzocht. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De zwaar beschadigde auto is door een bedrijf afgesleept.

Winsum: frontale aanrijding door slingerende paardentrailer

Op woensdagavond kwam een 52-jarige automobilist uit Ulrum op de provinciale weg bij Winsum frontaal in botsing met een 37-jarige automobilist uit Winsum. De 52-jarige bestuurder reed met zijn auto en paardentrailer in de richting van Sauwerd. Nabij de afslag van de Munnikeweg begon de paardentrailer achter de auto te slingeren waardoor de automobilist de macht over de combinatie verloor. De bestuurder probeerde nog te corrigeren maar kwam op de andere weghelft terecht. Hierbij kwam hij frontale in botsing met de 37-jarige bestuurder die hem tegemoet reed. Beide bestuurders kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. De voortuigen zijn door een bedrijf afgesleept.

Stadskanaal: man bedreigd

De politie heeft woensdagavond in Stadskanaal een 22-jarige man uit Gasselternijveen aangehouden die een eveneens 22-jarige man uit Stadskanaal zou hebben bedreigd met wapens. Surveillerende agenten werden aangesproken door de man uit Stadskanaal. Hij vertelde dat hij even tevoren op een parkeerplaats in Stadskanaal door de 22-jarige man uit Gasselternijveen was bedreigd met een mes. Toen beide mannen elkaar even later weer tegenkwamen bedreigde de verdachte vanuit zijn auto het slachtoffer vervolgens met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie zette direct de achtervolging in en trof de verdachte met zijn auto aan op de Belgiëlaan in Stadskanaal. Bij het doorzoeken van de auto van de verdachte trof de politie een mes en een zogenaamd vuurwerkpistool aan. Beide mannen hebben al langer problemen met elkaar en dat zou ook de aanleiding zijn van deze bedreiging. De 22-jarige verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat in Groningen.

Winsum: automobilist in de sloot door gladheid

Op de N363 belandde een 46-jarige automobilist uit Warrfum woensdagavond met zijn auto in de sloot. De bestuurder kwam uit de richting van Winsum en verloor bij een inhaalmanoeuvre bij Rasquert de macht over het stuur en belandde in de naast gelegen sloot. De 46-jarige bestuurder werd door een onbekend gebleven voorbijganger uit zijn auto geholpen en naar zijn huis gebracht. Na het ongeval kwamen er diverse hulpdiensten ter plaatse. Zij troffen niemand bij het voertuig aan. Na een onderzoek trof de politie de 46-jarige bestuurder thuis aan. Hij bleek niet onder invloed te zijn van alcohol. De politie adviseerde de bestuurder in dit soort gevallen niet de plaats van het ongeval te verlaten maar toch eerst het alarmnummer 112 te bellen. De beschadigde auto is geborgen.

Groningen: fietser aangereden door automobilist

Op de Diamantlaan in Groningen zag een 35-jarige automobilist uit Groningen woensdagmiddag een 24-jarige fietser uit Groningen over het hoofd. De fietser reed over het fietspad van de Diamantlaan. De 35-jarige bestuurder reed de Diamantlaan op en reed daarbij de fietser aan. De fietser kwam hierdoor ten val en klaagde over een pijnlijke nek. Ambulancemedewerkers onderzochten het slachtoffer ter plaatse. Er werd geen noemenswaardig letsel bij het slachtoffer geconstateerd en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie bracht de stadjer naar huis en stalde zijn beschadigde fiets aan het politiebureau.

Provincie Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in de provincie verkeerscontroles uitgevoerd. In de omgeving van Veendam werden 14 automobilisten bekeurd. Het merendeel (5x) werd betrapt vanwege bellen achter het stuur, zonder gebruik te maken van een carkit. Drie bestuurders droegen geen veiligheidsgordel. Bij de overige overtredingen ging het om snelheid, niet werkende lichten en onnodig links rijden.

Bij een fietsverlichtingscontrole kregen woensdagavond 23 bestuurders een bekeuring. De controle werd uitgevoerd nabij de Herestraat en de Rademarkt.

De politie controleerde op snelheid op de volgende plaatsen:

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 895, aantal overtredingen: 191, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Noordhorn, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1443, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Hoogezand, Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 75, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.