Gemeente Valkenburg aan de Geul

Skipiste Cauberg promoot Valkenburg internationaal

Â

Het initiatief van inwoner Jan Aarts om in het Kuurpark op de Cauberg een skipiste aan te leggen, is een daverend succes geworden. De afgelopen dagen bezochten honderden mensen de sneeuwhelling. De 'Causpitze', zoals de baan gekscherend genoemd wordt, is ook bij de media niet onopgemerkt gebleven. Het NOS-journaal, radio 2, de WDR en talloze dagbladen kwamen een kijkje nemen op de piste van Aarts. Deze mediaandacht heeft Valkenburg zowel in binnen- en buitenland veel promotie opgeleverd.

Â

Ook burgemeester Eurlings is onder de indruk. ,,Onvoorstelbaar als je kijkt welk dit een pr voor Valkenburg teweeg heeft gebracht." aldus de burgervader, die het unieke initiatief van Jan Aarts nog eens onderstreepte in zijn speech op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de VVV Zuid-Limburg.

Â

Schaatsen is niet mogelijk in Valkenburg aan de Geul. Daarvoor is het ijs op de plassen in de gemeente te dun. Maar een afdaling maken op de lange latten is wél mogelijk. Neemt u daaromeen kijkje op de Causpitze, zo lang het nog kan!