Dura Vermeer Gravenmoer

''s Gravenmoer - 14 januari 2010

Geslaagde informatiebijeenkomst bodemsanering 's Gravenmoer

Dura Vermeer Milieu kan terugkijken op een geslaagde informatiebijeenkomst omtrent de start van de sanering van houtbewerkingbedrijf 's Gravenmoer, ook wel bekend als het voormalige Cebecoterrein.

Ruim honderdvijftig bewoners/omwonenden van de dorpskern ''s Gravenmoer (Gemeente Dongen) waren gisteravond aanwezig tijdens de door Dura Vermeer Milieu georganiseerde informatiebijeenkomst. Samen met het in veiligheid en gezondheid gespecialiseerde bureau Koenders & Partners, onafhankelijk milieukundig bureau Tauw, Bureau Gezondheid, Milieu en Veiligheid van de GGD werden zij onder de moderatie van wethouder Joop Velthoven van de Gemeente Dongen geïnformeerd over de aanstaande saneringswerkzaamheden, de mogelijke hinder en overlast voor omwonenden en de genomen veiligheids - en gezondheidsmaatregelen om deze uit te sluiten of te beperken. Na afloop kregen bewoners/omwonenden ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Sanering Cebeco-terrein
Dura Vermeer Milieu start in februari van dit jaar met de eerste fase van de sanering van het terrein waar van 1962 tot 1995 het houtverduurzamingsbedrijf was gevestigd. Deze sanering zal in maart van dit jaar worden afgerond. De saneringswerkzaamheden voor fase 2 staan gepland voor de herfst 2010. Op het totale project, fase 1 en fase 2 samen, wordt in totaal ruim 112.000 m3 grond en 1.332.000 m3 grondwater gesaneerd. Na afloop van de sanering zal Dura Vermeer Bouw Rosmalen op het terrein woningen ontwikkelen en realiseren. De start bouw hiervan staat voor dit jaar gepland.