Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-01-2010

Winkeldieven gebruiken speciale diefstaltas

BREDA: Bij een elektronicazaak aan de Pieter Vreedestraat werd een gezin betrapt op winkeldiefstal. Dat gebeurde woensdagmiddag 13 januari om 15.35 uur. Het ging om een vader (32), moeder (29) en kind (8) De man had een geprepareerde tas bij zich waarin hij een gsm stopte. Daarop passeerde het trio de kassa zonder af te rekenen. De alarmpoortjes traden niet in werking vanwege het gebruik van de speciale diefstal tas. Toen het gezin de winkel verliet, werd het drietal aangesproken door de bedrijfsbeveiliging. Uit de tas kwam een gestolen mobiele telefoon te voorschijn, nog compleet in de
verpakking. In het politie bureau is proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met het Openbaar Ministerie kregen de man en de vrouw ieder een boete van 75,- opgelegd. De gestolen telefoon is terug gegeven aan het winkelbedrijf.

In de vooravond (19.00 uur) werd in diezelfde winkel een 13-jarige winkeldief betrapt. De jongeman probeerde er vandoor te gaan met twee DVD's ter waarde van 35,- De 13-jarige knul uit Oisterwijk werd eveneens door de bedrijfsbeveiliging aangehouden en aan de politie over gedragen.

Huisbaas gearresteerd na mishandeling huurder

TILBURG: Een 24-jarige man uit Tilburg deed woensdagmiddag 13 januari aangifte van mishandeling. De man huurt een kamer in de Hoefstraat en lag overhoop met de verhuurder. Er zou al langer sprake zijn van problemen tussen beide mannen, waarbij het zou gaan om diverse kleine irritaties. Het slachtoffer spreekt over onenigheid over het gebruik van de verwarming, waarbij het raam open laten terwijl de verwarming aanstaat onderwerp van discussie is..
Volgens het slachtoffer was hij geschopt door zijn huurbaas. De verdachte, een 68-jarige man uit Tilburg werd door de politie
gearresteerd. Bij zijn verhoor gaf hij aan uit zelfverdediging te hebben gehandeld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijdster (17) raakt gewond bij ongeval

Een 17-jarig meisje raakte woensdagmiddag 13 januari gewond bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Het ongeluk gebeurde rond 16.10 uur op de Stappegoor weg toen de scooterrijdster werd aangereden door een 20-jarige automobilist. Beide betrokkenen komen uit Tilburg. Bij botsing raakte de knie van het 17-jarige slachtoffer uit de kom. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De toedracht van het ongeval is nog niet helemaal duidelijk, vermoedelijk gaat het om een voorrangsfout. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan door de politie.

De cel in vanwege openstaande boete

TILBURG: De politie arresteerde woensdagavond 13 januari in het NS-station een 24-jarige inwoner van Tilburg. De man werd nog gezocht door Justitie vanwege een openstaande boete van 112,50. Hij kon het geld niet betalen en werd daarom ingesloten in een politiecel. Later op de avond verscheen de vriendin van de man in het politiebureau om de boete alsnog contant te betalen. Na het afhandelen van de
formaliteiten is hij weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 14-01-2010 11:22 | © Regio Midden en West Brabant |