Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.40 uur

Utrecht, 14-01-2010

Aangehouden voor diefstal kentekenplaten

UTRECHT Op woensdag 13 januari omstreeks 22.00 uur heeft de politie op de Pieter Bothstraat twee mannen aangehouden op verdenking van het stelen van kentekenplaten.

Agenten kregen de melding van verdacht gedrag van twee mannen in een auto en namen poolshoogte. Op de Abel Tasmanstraat troffen agenten een auto aan die aan de beschrijving voldeed met daarin twee mannen die ook nog eens aan het opgegeven signalement voldeden. De auto waarin ze zaten, stond als gestolen opgegeven. In de omgeving stond nog een soortgelijke auto, maar zonder kentekenplaten. In de kofferbak van de gestolen auto lagen de ontvreemde kentekenplaten. De mannen zijn aangehouden en ingesloten.

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT Op donderdag 14 januari omstreeks 05.00 heeft de politie een man aangehouden na een achtervolging.

Agenten reden op de Darwindreef en zagen een auto met hoge snelheid vanaf de Einthovendreef de Albert Schweitzerdreef oprijden. De agenten reden erachteraan, maar de auto voor hen, ging steeds sneller rijden. Via de Moezeldreef, de Zamenhofdreef, Brailledreef en vervolgens Loevenhoutsedijk volgde een achtervolging. Op de Anton Geesinkstraat zagen de agenten de man weer rijden en gaven ze hem een duidelijk stopteken. De man remde even maar gaf weer gas ging ervandoor naar de Acaciastraat. Uiteindelijk veroorzaakte de man een aanrijding. Hij stapte uit en rende weg maar werd toen aangehouden door twee andere agenten die ter plaatse waren gekomen. De auto is voor onderzoek in beslag genomen. Het rijbewijs van de 24-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg is ingevorderd vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag.

Autos vernield

UTRECHT Op de Hildebranddreef zijn meerdere autos vernield. Eén van de autobezitters hield een verdachte aan.

Agenten gingen op de melding af en zagen dat van vier autos de buitenspiegels naar binnen stonden. Enkele autos hadden daadwerkelijk schade. De eigenaar van één van de autos had een aantal jongens en meisjes langs zijn auto zien lopen en hoorde een klap. Hij was direct samen met een familielid naar buiten gelopen en is achter de jongeren aangegaan. Die zetten het op een rennen. Eén van de jongens, een 15-jarige jongen uit Utrecht, werd in de kraag gevat en aan de agenten overgedragen. De jongen ontkende stellig iets met de vernieling te maken te hebben. De politie onderzoekt de vernielingen. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.

Man aangehouden

UTRECHT - Op donderdag 14 januari heeft de politie omstreeks 00.10 uur een onderzoek in een woning aan de Kanaalstraat ingesteld, omdat daar mogelijk sprake zou zijn van drugshandel. Twee bewoners en een vrouw zijn aangehouden.

Agenten wilden de woning binnengaan, maar werden niet binnengelaten. Toen zij de deur openbraken vluchtte een bewoner via de achterkant van de woning weg. Hij sprong vanaf de eerste etage naar beneden. De achtervolging werd ingezet. Op de Van Imhoffstraat vluchtte de man een pand in, waar hij kon worden aangehouden. De man verzette zich hevig en dus moesten de agenten fysiek geweld gebruiken om hem onder controle te krijgen. Hij is in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Ook een andere mannelijke bewoner en een 37-jarige vrouw werden aangehouden en ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Te snel

UTRECHT - Op woensdag 13 januari heeft de politie tussen 13.45 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Marnixlaan. In totaal kregen 32 automobilisten een bekeuring omdat ze sneller dan de limiet van 50 km/uur reden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur. Twee bestuurders kregen ook een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen.

Verkeerscontrole

UTRECHT - Op woensdag 13 januari heeft de politie bij de Veemarkthallen aan de Sartreweg een algemene verkeerscontrole gehouden. Van 08.45 tot 12.00 uur zijn 21 voertuigen en de bestuurders gecontroleerd en in totaal werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het voeren van mistverlichting, een verkeerd gemonteerde kentekenplaat, niet dragen van de autogordel, een niet goed werkende ruitenwisserinstallatie, niet werkende remlichten en het ontbreken van de verplichte papieren.