Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 14-1-2010 11:43:46

EDE - In een opvanggelegenheid in Ede heeft de politie woensdagochtend 13 januari een 31-jarige man aangehouden wegens onder meer bedreiging. De man zou een werknemer hebben bedreigd met geweld. Daarbij zou hij ook met een ladder hebben gegooid naar de medewerker.

Gewaarschuwde agenten troffen de man nog in het gebouw aan. Hij maakte een verwarde indruk en is meegenomen naar het politiebureau. Na beoordeling door de geestelijke gezondheidsdienst is de man opgenomen in een inrichting. Bij het voorval was verder niemand gewond geraakt. (004637)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Woninginbraken

Publicatiedatum: 14-1-2010 11:42:37

EDE - In het politiedistrict West Veluwe-Vallei is woensdag 13 januari één keer aangifte gedaan van diefstal uit schuur.

Hieronder een overzicht:

Diefstal uit schuur (geen braak)
Straat: Terschuur, Dronkelaarseweg
Tijdstip: 4 september 2009 (tussen 09:30 en 13:30) Methode: Inslaan ruit
Buit: diverse elektrische gereedschappen

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners of getuigen zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Weer bonnen bij controles fietsverlichting

Publicatiedatum: 14-1-2010 11:41:49

EDE - Door de politie in het district West-Veluwe Vallei zijn woensdag 13 januari weer tientallen bonnen uitgedeeld bij controles op fietsverlichting. De controles werd gehouden in Barneveld, Ede en Wageningen.

In Ede werden gedurende de avonduren 11 bonnen uitgedeeld bij een controle op de Verlengde Maanderweg. In Barneveld en Nijkerk deelde de politie 's avonds tussen acht en elf uur 8 bonnen uit aan fietsers die zonder licht reden. Gedurende de ochtenduren werden op de Hollandseweg in Wageningen 11 fietsers beboet wegens het niet voeren van verlichting.

Actie 'Gelderland verlicht'
Om het gebruik van fietsverlichting verder te stimuleren en het aantal slachtoffers tegen te gaan, controleert de politie in Gelderland de komende tijd regelmatig op fietsverlichting. Dit kan zijn in de vroege ochtend langs schoolroutes, tijdens avonduren zowel in als buiten stadskernen of controles gericht op uitgaans- en sportgelegenheden. Om het belang van goede fietsverlichting extra kracht bij te zetten, is samen met het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland) een speciale controleactie opgezet. Bij deze controles bekeurt de politie fietsers die hun verlichting niet op orde hebben, maar zorgt er ook direct voor dat fietsers hun weg `verlicht' kunnen vervolgen en veilig op de plaats van bestemming aan kunnen komen. Alle bekeurde fietsers krijgen namelijk een gratis setje (losse) fietslampjes mee.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---