Gemeente Urk

Doe mee met de BOS-activiteiten in januari

Op 12 januari j.l. startten in het Buurthuis aan de Richel de nieuwe BOS-activiteiten voor jeugd van het voortgezet onderwijs. Na schooltijd even relaxen, sportieve activiteiten doen, je vrienden spreken of je opgeven voor sportactiviteiten. Het kan allemaal in de BOS-huiskamer óf de instuifruimte van het Buurthuis.

Programma

Per kwartaal wordt een programma opgesteld. Op maandag en woensdag in de BOS-huiskamer en op dinsdag en donderdag in de instuifruimte van het Buurthuis. Daarnaast zijn er ook buiten het Buurthuis leuke dingen te doen. Door middel van posters, hyves (bosopurk.hyves.nl) en websites (www.urk.nl en www.buurtwerk.org) worden jongeren iedere maand geïnformeerd over welke activiteiten er voor hen zijn georganiseerd.

Januari-activiteiten

Naast de activiteiten in het Buurthuis kan de jeugd zich hier ook opgeven voor schaatsen bij FlevOnice Biddinghuizen op 28 januari a.s. Wie niet mee schaatst, kan die dag van 16.00-18.00 uur naar de informatiemiddag Budgettering in de bibliotheek. Hier krijg je tips over hoe je op en goede manier kunt omgaan met je geld. Of het nu gaat om zak-, kleed-, spaargeld of loon, het is belangrijk om niet meer uit te geven dan je hebt. Zo voorkom je dat je op jonge leeftijd al met schulden te maken hebt.

Â

Huiswerkondersteuning

Vanaf 21 januari 2010 wordt in de BOS-huiskamer ook huiswerkondersteuning gegeven. Leerlingen in de brugklas hebben soms moeite met de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Een agenda invullen en huiswerk plannen zijn dan heel belangrijk. Op welke manier kan ik het beste woordjes leren? Hoe bewaar ik mijn opdrachten op de computer? Voor deze zaken kunnen scholieren straks ook terecht in de BOS-huiskamer. Hier zal Progress, praktijk voor leerproblemen en opvoedingsondersteuning op dinsdag- en donderdagmiddag van 16.00 -18.00 uur 20 weken lang huiswerkondersteuning bieden aan maximaal 10 leerlingen. De ouders betalen hiervoor wel een eigen bijdrage. Er is nog plaats voor 4 leerlingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met met Gerdie Brouwer van Progress Flevoland, tel. 06-54942863.


* poster BOS jan.doc (977,5 KB)