Wageningen Universiteit en Researchcentrum

http://www.wur.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/WUF100114.htm

André van Lammeren 'Teacher of the Year 2010' van Wageningen University

André van Lammeren, docent Plantencelbiologie, is gekozen tot 'Teacher of the Year 2010' van Wageningen University. Hij kreeg de bijbehorende prijs woensdagavond 13 januari uit handen van de voorzitter van het Wageningen Universiteits Fonds, Rob Tazelaar. Het fonds reikt jaarlijks de 'award' uit aan een docent die excelleert in het geven van onderwijs. Prof Huub Savelkoul kreeg een bijzondere erkenning voor zijn uitmuntende kwaliteiten als docent.

Genomineerden

Uit vijf genomineerde docenten werd dr. André van Lammeren als winnaar verkozen. De genomineerden zijn geselecteerd op grond van de uitslag van een elektronische verkiezing onder studenten en de informatie die een studentenjury heeft ingewonnen.

Naast de winnaar waren genomineerd: Drs. Paul Torfs, Ing. Gert Peek, Prof. dr.ir. Huub Savelkoul en Arie Terlouw.

Jury

De jury looft André van Lammeren als een toegewijde en innovatieve docent, met een nooit aflatend enthousiasme en grote betrokkenheid naar zijn studenten. Studenten ervaren hem bovendien als zeer toegankelijk en motiverend.

Huub Savelkoul

Het bestuur van het Wageningen Universiteits Fonds heeft besloten om prof.dr.ir. Huub Savelkoul een bijzondere erkenning te geven, voor zijn uitmuntende kwaliteiten als docent. Savelkoul heeft de afgelopen vijf jaar onafgebroken uitmuntend gescoord in de Teacher-verkiezing, waarin hij vier keer een nominatie binnensleepte.

Prijsuitreiking

Op woensdag 13 januari 2010 werd tijdens de Nieuwjaarsborrel van de Studentenraad, ten overstaan van de studenten, de genomineerden onthaald en de winnaar toegejuicht. Alle genomineerden ontvingen een oorkonde van de voorzitter van het Wageningen Universiteits Fonds, Ir. R.J. Tazelaar. Alle genomineerden ontvingen een onderwijsbonus van ¤ 2500 euro te besteden aan activiteiten gericht oop het verder professionaliseren van het onderwijs. Winnaar André van Lammeren ontving daarnaast de replica van 'De Leermeester' van Jan Praet waarvan het origineel voor het gebouw 'De Leeuwenborch' staat. Huub Savelkoul heeft als bijzondere erkenning ook nog een oorkonde Teacher 'hors classe' en een replica van de Wageningse Boom ontvangen.