Reorganisatie van makelaarsland

14/01/2010 11:29

Makelaar-gratis.nl

Makelaar gratis inbegrepen

Baarle-Nassau, 14 januari De tijden veranderen. Stond nog maar een paar jaar geleden de makelaar in een maatgesneden outfit bij u voor de deur en zijn luxe middenklasser voor de stoep geparkeerd, tegenwoordig zijn er verschillende websites waar je je huis met weinig meerkosten kunt verkopen als je dat wilt. De makelaar niet inbegrepen weliswaar. En dàt heeft natuurlijk wel zijn nadelen, want de professionele begeleiding in het verkooptraject ontbreekt met alle mogelijke nare gevolgen van dien. En zeg nu eerlijk: vandaag de dag wil de consument nog maar1 ding en dat is Alles Gratis! Petra Krabman zag het licht en draaide de rollen om: makelaar gratis inbegrepen.

Hoe het was

Makelaarsland is een conventionele wereld. Veel vooral kleine bedrijven, met een eigen kantoor, etalage en een secretaresse om de telefoon aan te nemen. Vaak betekent dat een enorme overhead. En die moet natuurlijk betaald worden. De verkoper, die draait er in dit systeem voor op.

Het systeem

Niet in de ogen van Petra Krabman - bedenker van het concept Makelaar-Gratis.nl. In haar systeem is het niet de verkoper, maar de koper die de courtage betaalt. Hierdoor kan verkoper zijn vraagprijs met duizenden euro's verlagen en daarmee zijn woning aantrekkelijker maken voor de koper. Een primeur in Nederland, want Makelaar-Gratis.nl biedt haar diensten bij verkoop geheel gratis aan en adviseert ook koper. Overigens is deze werkwijze in bijvoorbeeld Duitsland al heel gebruikelijk en blijkt dat dit systeem goed functioneert.

350 openstaande vacatures

Inmiddels zijn we een financiële crisis rijker en is de huizenmarkt nog maar net niet helemaal ingestort. Het traditionele makelaarskantoor is ten dode opgeschreven door de hoge overhead, het gestunt met de tarieven en de grote daling van het aantal transacties als gevolg van de crisis. Petra denkt dan ook dat het niet veel moeite kost om de 350 openstaande vacatures voor makelaars in te vullen. 350? Ja... om een goed landelijk netwerk te realiseren heeft Petra veel makelaars nodig! De makelaars die nu thuis zitten met hun handen in het haar, kunnen binnenkort misschien weer aan de slag. Goed nieuws dus?

Imago

Als het aan Petra ligt krijgt het imago van de makelaar in Nederland een grondige opfrisbeurt. Niet alleen werken haar makelaars vanuit huis, zonder personeel en rijden een goedkope energiezuinige auto. De dienstverlening van A tot Z wordt ook weer belangrijk. En dat gaat de consument merken. De tijden veranderen!

Meer informatie via www.Makelaar-Gratis.nl





http://www.makelaar-gratis.nl