Nieuwe arbeidskansen voor jongeren met een beperking door samenwerking

14/01/2010 11:51

Wissenraet van Spaendonck

PERSBERICHT

Nieuwe arbeidskansen voor jongeren met een beperking door samenwerking USG Restart en Zonnehuizen

Zonnehuizen gaat een samenwerkingsverband aan met het re-integratiebureau USG Restart. Deze samenwerking heeft tot doel de arbeidstoeleiding van uitstromende leerlingen van de Arbeidsgerichte Leerweg (AGL) van Zonnehuizen te verbeteren.

De jongeren van de AGL die uitstromen naar betaald werk, doen dit na afloop van een arbeidstraining aan de Zonnehuisschool. Aansluitend volgt een re-integratietraject. USG Restart biedt jongeren van Zonnehuizen een re-integratietraject specifiek gericht op jongeren met problematiek in het autistisch spectrum, een specialisme van USG Restart.

Het bijzondere van de aanpak is dat tijdens de arbeidstraining op school, USG Restart en de jongere al met elkaar in contact komen. De wensen en mogelijkheden van de jongere zijn daarmee in een vroegtijdig stadium bekend. Dit zorgt er voor dat na afloop van de training direct aansluitend een vervolgproject klaar staat. Zo wordt een aaneengesloten traject van onderwijs en arbeid als integratieproces gegarandeerd, en tussentijdse uitval zoveel mogelijk voorkomen.

De ondertekening van de overeenkomst vindt plaats op woensdag 13 januari door F. Broekhuizen, bestuurder van Zonnehuizen en J. Herfkens, algemeen directeur USG Restart.

Arbeidsgerichte Leerweg (AGL)

De Arbeidsgerichte Leerweg van de Zonnehuisschool, onderdeel van Zonnehuizen, verzorgt arbeidstraining voor jongeren met een beperking die uitstromen naar dagbesteding, sociale werkvoorziening en betaald werk.

USG Restart

USG Restart is één van de toonaangevende spelers op het gebied van arbeids(re-)integratie, begeleid werken en sociale activering in Nederland. USG Restart is gespecialiseerd in de ontwikkeling en begeleiding van mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt en levert daarmee een bijdrage aan de benutting van het arbeidspotentieel in Nederland. Mobiliteitscoaches van USG Restart zijn ervaren en betrokken en weten als geen ander de weg op de arbeidsmarkt. USG Restart heeft een groot, lokaal en nationaal, netwerk van interessante werkgevers. USG Restart is als dochtermaatschappij onderdeel van USG People, een beursgenoteerde organisatie met meer dan 8600 vaste medewerkers in dienst.

Zonnehuizen

Zonnehuizen is een landelijk werkende organisatie en helpt kinderen, jongeren en volwassenen met een ontwikkelingsstoornis zich naar volle vermogen te ontplooien. We werken vanuit een antroposofische inspiratie. Dit betekent dat we uitgaan van de gezonde kant van het individu en ons richten op diens mogelijkheden, talenten en wensen. Op basis daarvan werken we aan de beperkingen die de individuele ontwikkeling in de weg staan.