Gemeente Hoorn

Hoornse kaart voor alcoholverboden

In het verleden heeft de gemeente Hoorn meerdere malen gebieden aangewezen waarvoor een alcoholverbod geldt. In deze gebieden is het voor iedereen verboden om alcohol te drinken of aangebroken flessen, blikjes en dergelijk met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Om een goed overzicht te houden gebruikt de gemeente Hoorn met ingang van 2010 een kaart.

De gebieden in Hoorn waar een alcoholverbod geldt zijn:
* Het uitgaansgebied in de binnenstad; de Roode Steen, Kerplein, Nieuwstraat, Gouw, Nieuwland, Gedempte Turfhaven, Veemarkt, Vale Hen, Dubbele Buurt, Breed en het Grote Noord;
* Het gebied bij en rondom winkelcentrum de Korenbloem in de Risdam;
* Het gebied bij en rondom winkelcentrum de Beurs in Blokker;
* Het gebied bij en rondom het station en winkelcentrum Kersenboogerd;

* Het gebied bij en rondom Deen, Stan Kentonhof in de Kersenboogerd.

Het instellen van een alcoholverbod is in de meeste gevallen bedoeld om overlast door hanggroepen die alcohol drinken te voorkomen of te beperken. Het alcoholverbod in de binnenstad is standaard, vanwege de uitgaansgebieden. Recentelijk is daar de Dubbele Buurt en de Vale Hen aan toegevoegd, vanwege hanggroepen die alcohol dronken en overlast veroorzaakten.

Bij de Korenbloem werd in 2007 een alcoholverbod ingesteld vanwege de aanwezigheid van een aantal zwervers. Het alcoholverbod in Blokker geldt sinds 2009. Ook hier werd overlast veroorzaakt door groepen hangjongeren. Bij het station in de Kersenboogerd en de supermarkt van Deen aan het Stan Kentonhof hadden bezoekers en bewoners ook last van groepen jongeren die veel alcohol dronken en overlast veroorzaakten.

Klik hier voor de kaart met alcoholverboden Laatste wijziging van deze pagina: