Gemeente Kollumerland

PB 01/2010 Wethouder Visser bezoekt deelnemers Stimuleringsregeling Duurzame Woningverbetering

Kollum, 12 januari 2010

Op donderdag 14 januari 2010 bezoekt wethouder Hilbrand Visser van o.a. VROM, op locatie twee deelnemers die deel hebben genomen aan de regeling Stimuleringsregeling Duurzame Woningverbetering. Wethouder Visser gaat kort met hen van gedachten wisselen over hun ervaringen met de regeling en het belang van energiebesparing en het levensloopbestendig maken van de eigen woning.

In Burum wordt om 11.00 uur de familie Kroes, Harke Sipkesstraat 5 bezocht. Hier is een zonneboiler-systeem geplaatst (regeling energiezuinigheid) en zijn o.a. elektrische rookmelders en buitenverlichting geplaatst (regeling levensloop).

In Kollumerzwaag wordt om 14.30 uur een bezoek gebracht aan de familie Postma, ds Griffijnstrjitte 1. Hier is op basis van de regeling energiezuinigheid HR++ glas geplaatst en een nieuwe verwarmingsketel geïnstalleerd.

Als dank voor deelname aan de regeling reikt de wethouder aan beide families een attentie op het gebied van energiebesparing uit.

De gemeente Kollumerland c.a. helpt eigenwoningbezitters om de woning duurzamer te maken. Dit wil zeggen energiezuiniger en levensloopbestendiger. Vooral in de bestaande woningvoorraad valt op dit gebied nog veel te verbeteren.

Daarom heeft de gemeente begin 2009 in samenwerking met de provincie Fryslân een subsidieregeling Duurzame Woningverbetering opgesteld. Op basis van deze regeling kunnen eigenwoningbezitters van een woning met een WOZ-waarde van ten hoogste 150.000,- euro, subsidie aanvragen voor het energiezuiniger en levensloopbestendiger maken van de woning. De betreffende woningeigenaren zijn door de gemeente persoonlijk aangeschreven om deel te nemen aan de regeling. Inmiddels hebben tachtig particuliere woningeigenaren hiervan gebruik gemaakt. Tot nu toe is door gemeente, provincie en woningeigenaren gezamenlijk voor circa 335.000,- euro aan duurzame maatregelen in de particuliere woningvoorraad geïnvesteerd en kan worden gesproken van een succesvolle aanpak.


---

********************************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.