Gemeente Waalwijk Bijna 650.000 provinciale subsidie voor DOP Waspik

Provincie enthousiast over betrokkenheid van bewoners

De gemeente Waalwijk ontvangt een subsidie van 649.500,- voor de uitvoering van het dorpsontwikkeling van Waspik. Wethouder Santi (Gebiedsgericht Werken) is er gelukkig mee. Hij prijst de inwoners van Waspik en de leden van het platform Waspik voor hun inzet.

Goede samenwerking inwoners en gemeente
Er is de laatste jaren een intensieve samenwerking geweest tussen het platform en de gemeente om het DOP te maken en ook uit te voeren. Dat is ook bij de provincie niet onopgemerkt gebleven. Mensen van het platform en medewerkers van de gemeente hebben hun verhaal over de wijze waarop het DOP Waspik tot stand is gebracht op veel plaatsen met veel enthousiasme mogen vertellen. Het bijzondere is, dat inwoners het voortouw hebben durven nemen en zelf de kar hebben getrokken bij het maken van het plan.
Frans Brokx, tot 1 januari 2010 voorzitter van het platform en een van de trekkers van het DOP Waspik herinnert aan de kans die aan de inwoners van Waspik door de gemeenteraad van Waalwijk is geboden. 54 Inwoners van Waspik hebben aan het plan gewerkt, veel inwoners hebben hun mening erover gegeven. De grote kracht was, dat ieder zijn eigen specialisme had. Uitgangspunt was steeds: vertrouw op eigen kracht van mensen.

2010
Terwijl de subsidieaanvraag liep bij de provincie hebben medewerkers van de gemeente en bewoners van Waspik doorgewerkt aan de voorbereiding van projecten. Deze kunnen nu in 2010 en 2011 in uitvoering worden genomen. De bijdrage van de provincie is vooral bestemd voor het opknappen van het dorpsplein.

Door de gemeente Waalwijk is voor het DOP Waspik 750.000,- uitgetrokken voor een periode van 10 jaar.

Publicatie datum 11-01-2010