Gemeente Cromstrijen


Gemeente Cromstrijen blijft doorgaande wegen strooien (14-01-2010) De gemeente krijgt tot op heden nog steeds strooizout geleverd van Rijkswaterstaat. Deze aantallen zijn wel beperkt in verband met het tekort aan strooizout in Nederland. De gemeente strooit de doorgaande wegen naar de woonwijken en de wijkontsluitingswegen. De overige straten strooit zij niet vanwege het zouttekort.

De gemeente probeert met minder zout de doorgaande wegen begaanbaar te houden. In de meeste gevallen strooit zij met de vastgestelde hoeveelheid van 12 gram. De wegen die veel bereden worden strooit zij nu met 5 gram zout. Op deze wegen in het effect van het strooizout groter omdat er meer verkeer actief is.

Geen zout voor uw straatje
Zoals u in verschillende kranten heeft kunnen lezen kampt Nederland met een tekort aan strooizout. Ook de gemeente kampt met een tekort en zet het beschikbare zout in om de doorgaande weg begaanbaar te houden. Het is op dit moment dus niet mogelijk om zout bij de gemeentewerven op te halen voor uw eigen straatje.