Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 januari 2010

Vrouw krijgt rode kaart, mag één jaar lang geen bezoek brengen bij 480 winkels in Enschede Enschede
Een 42-jarige vrouw uit Enschede heeft een rode kaart ontvangen en mag één jaar lang niet bij alle 480 aangesloten winkeliers in Enschede komen.

Op woensdag 13 januari zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Lipperkerkstraat in Enschede een vrouw diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De vrouw werd aangehouden door het winkelpersoneel en direct overgedragen aan de politie. Daar bleek de vrouw al een gele kaart had voor een eerdere diefstal die zij had gepleegd in december 2009.

De 42-jarige vrouw heeft in het kader van het collectief winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen en mag bij alle aangesloten winkeliers in Enschede voor de duur van één jaar geen bezoek brengen. (2010003712)

Man aangehouden na valse melding bij 112

Enschede

Een 39-jarige man uit Enschede werd woensdagmiddag aangehouden, omdat hij via 112 een valse melding doorgaf. De man dreigde omstreeks 15.30 uur een overval te plegen in een winkel op het Oosterveld in Enschede. De politie ging posten bij de betreffende winkel en onderzocht waar de melding vandaan moest komen. Uit politieonderzoek bleek dat een 39-jarige man de melding had gedaan. Hij is in een woning aan de Markveldebrink in Enschede aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (2010003769)

Drie personen aangehouden na mishandeling man Enschede
Een 16-jarige jongen uit Losser, een 22-jarige man uit Enschede en een 25-jarige man uit Hengelo werden woensdagavond 13 januari aangehouden, omdat zij een 24-jarige man uit Nieuwekerk aan de IJssel hadden mishandeld.

Woensdagavond 13 januari omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling op het Van Loenshof in Enschede. Bleek dat een 24-jarige uit Nieuwekerk aan de IJssel mishandeld werd door drie personen. Tijdens de mishandeling werd zijn mobiele telefoon afgenomen door één van de drie. Toen de 24-jarige zei dat hij tegen betaling zijn mobiele telefoon terug wilde hebben, gingen de daders hierop in en gaven de telefoon terug. De man overhandigde gelukkig niet het geld. De daders gingen er vandoor en de politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van een duidelijke beschrijving van de daders konden de drie daders even later worden aangehouden op de Langestraat. De drie, een 16-jarige jongen uit Losser, een 22-jarige man uit Enschede en een 25-jarige man uit Hengelo zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010003836)

Rijbewijs kwijt na zeer gevaarlijk rijgedrag met spookrijden Enschede
En 35-jarige man uit Hengelo raakte donderdag 14 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij zeer gevaarlijk rijgedrag heeft vertoond.

Donderdagmorgen 14 januari omstreeks 05.30 uur zagen surveillerende agenten op de Hengelosestraat een automobilist uit tegengestelde richting op hun rijbaan. Een aanrijding kon net worden voorkomen. De weg was opgedeeld met een middengeleider en de spookrijder kon niet direct terug naar zijn weghelft en een koplamp was defect. De agenten keerden hun voertuig en gingen achter de spookrijder aan. Met zeer hoge snelheden reed de automobilist over de Toekomststraat en op de Schietbaanweg stopte de automobilist. Daar werd de man, een 35-jarige Hengeloër aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2010003863)

Meisje lastiggevallen, de politie zoekt getuigen

Almelo

Woensdag 13 januari is een 17-jarig meisje uit Almelo lastig gevallen door een onbekende man. De politie zoekt getuigen.

Het meisje was eerder op de dag gevolgd door een voor haar onbekende man. De man volgde haar vanaf de achterzijde van het Chinese restaurant tot in de winkel aan het Vincent van Goghplein, waar het meisje werkte. Toen zij aan het eind van de middag naar huis wilde gaan, kwam dezelfde man haar weer lastigvallen in de fietsenstalling. Een collega van het meisje zag het gebeuren en kwam naar buiten. Daarop vertrok de man.

Signalement van de man:
. Vermoedelijk een Turkse man van ongeveer 40 - 45 jaar . Ongeveer 1,75 m.
. Stevig gezet postuur
. Zwart/grijs haar
. Mogelijk een gouden tand links in onderkaak . Hij droeg een zwarte leren sporttas bij zich met daarop een rood/wit embleem.

De politie zoekt getuigen die woensdag iets hebben gezien in de buurt van het Vincent van Goghplein in Almelo, of mensen die weten wie deze man is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Almelo. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010003805)